L'advocat Miquel Roca i Junyent s'ha mostrat contrariat per la resolució de l'Audiència de Palma, que manté la imputació de la infanta Cristina per cooperació en dos delictes fiscals i arxiva la causa contra ella per blanqueig de capitals, en l'anomenat cas Nóos. El lletrat considera molt encertada l'estimació del recurs d'apel·lació per aquest darrer delicte, el "més greu". Per contra veu sorprenent que s'hagin rebutjat els altres ja que ni la fiscalia ni l'Agència Tributària comparteixen que la infanta cometés cap frau fiscal. Roca i Junyent ha recordat que hi ha jurisprudència que indica que una acusació popular en solitari, com passa ara, "no estaria legitimada per seguir endavant".

Roca i Junyent s'ha mostrat sorprès davant el manteniment de la imputació de la infanta Cristina per dos delictes per frau fiscal. L'advocat ha recordat que la Fiscalia Anticorrupció i l'Agència Tributària han manifestat "reiteradament" que no veuen que existís "participació delictiva" per part de la seva client en cap frau fiscal.

Per això, el lletrat ha recordat que "cal deixar passar els dies" i que totes les parts implicades en aquesta causa adoptin les seves postures definitives abans dels judici oral.

Si les coses es mantenen com estan, és a dir, si únicament l'acusació popular -que encara el sindicat ultradretà Manos Limpias- continués en solitari demanant la imputació de la infanta per aquestes dos delictes, "ja hi ha jurisprudència" de casos anteriors que indica que "no estaria legimitada per seguir endavant".

En una multitudinària atenció als mitjans celebrada a les escales de l'edifici del seu bufet, també ha reconegut que a la infanta "no li ha de fer cap il·lusió" que els recursos d'apel·lació que defensaven les seves tesis "hagin estat estimats només parcialment". Caldrà seguir amb la defensa perquè "no hi ha base" per seguir amb aquesta acusació, tampoc per la via de la "cooperació".

L'advocat sí s'ha mostrat satisfet per l'estimació del recurs presentat contra imputació per blanqueig de capitals, segons el seu parer, el càrrec "més greu" pels quals podria haver acabant seient a la banqueta dels acusats.