Comunicat al diari 'Gara'

ETA reclama un ´procés popular´ per aconseguir la sobirania del País Basc

La banda terrorista publica un comunicat al diari Gara coincidint amb la celebració aquest diumenge de l'Aberri Eguna

31.03.2013 | 20:36
El comunicat d´ETA amb motiu de l´Aberri Eguna a la pàgina web del diari Gara.
El comunicat d´ETA amb motiu de l´Aberri Eguna a la pàgina web del diari Gara.

ETA aposta per obrir un "procés popular" al País Basc amb l'objectiu final de la independència. Així ho ha fet saber en un comunicat que ha fet públic aquest diumenge al diari Gara, el mateix dia que se celebra la diada de l'Aberri Eguna. "Ara és el moment d'organitzar un procés popular", diu el document, convidant a què hi participin "des del moviment treballador fins les institucions" per tal d'anar "superant barreres" i "aprofundint en les decisions de crear eines per a la sobirania d'Euskal Herria". Aquest procés hauria de ser "participatiu i democràtic" i obert també als presos i fugits de la banda, dels quals ETA ha insistit novament a demanar-ne el seu alliberament.

L'organització ha emès el comunicat coincidint amb la diada nacional de l'Aberri Eguna i ha aparegut just un dia després de la mort en un hospital francès de l'excap militar d'ETA, Javier López Peña 'Thierry', com a conseqüència d'un vessament cerebral. Una nota del diari aclareix que el comunicat s'hauria redactat abans de saber-se la defunció de l'etarra.

Així ho fa pensar el fet que en el comunicat, ETA expressa el seu condol cap a Angel Figueroa, mort mentre estava reclòs en el seu domicili a Algorta. "És hora de fer passes valentes i decidides per accelerar el procés que els porti a casa", diu la banda en el document referint-se als presos i exiliats.

El comunicat fet públic per Gara comença amb un retrat que fa ETA del context polític i social dels darrers trenta anys. Un període marcat, segons l'organització pel fet que Espanya, França "a la nació basca i als ciutadans se'l ha negat el dret a decidir". Pel que fa al diagnòstic del que portem del 2013, destaca la "oportunitat històrica" per posar fi al conflicte. "Cada vegada hi ha més sectors que demanen un canvi polític i social basat en el reconeixement d'Euskal Herria i el dret a decidir de la seva ciutadania", afirma. "I el projecte independentista sorgeix com una alternativa renovada i forta a tot el territori", constata.

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema