El duc de Palma, Iñaki Urdangarín, va demanar al rei Joan Carles I que fes de mitjancer per Nóos i l'ajudés a portar personalitats de l'esport al Valencia Summit. En concret, segons es desprèn d'una nova remesa de correus electrònics facilitats al jutge per l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, recollits per diversos mitjans, el duc de Palma es dirigia al monarca perquè fes "gestions" i fes possible l'assistència del patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone; el magnat suís Ernesto Bertarelli; el president de la FIFA, Joseph Blatter i el president del COI Jacques Rogge. A més, també li demana que intercedeixi per aconseguir que Louis Vuiton es convertís en patrocinador.

En les missives, del 10 de setembre del 2004, Urdangarin utilitza expressions "podrien venir si el senyor els anima a acceptar la invitació" o "potser amb un impuls del senyor el temps no correria tant i el Sr. Arnault es decidiria amb rapidesa", en referència al propietari de Louis Vuitton, Bernard Arnault. Urdangarin especifica que ja li ha fet arribar la seva proposta mitjançant el seu excunyat, Jaime de Marichalar.

Tot i que es desconeix quina gestió va fer Joan Carles I, Urdangarin va obtenir un patrocini d'entre 87.000 i 100.000 euros de la marca de luxe. 'El Mundo' assegura, però, que el monarca va fer una petició inicial de 200.000 euros.

Urdangarin defensa al correu electrònic al rei que Valencia Summit és una cimera internacional "sobre el paper dels grans esdeveniments esportius en el desenvolupament de les ciutats, amb especial èmfasi de la importància de la cooperació empreses-societat civil-sector públic".

D'altra banda, unes setmanes abans, el 23 de juny del 2004, el duc de Palma informa al seu sogre que ha enviat el seu currículum a la seva amiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein davant la seva impossible incorporació a la fundació Laureus amb un càrrec institucional, pel qual hagués pogut percebre 200.000 euros l'any.