La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat aquest dilluns des de Madrid que si ella hagués estat en la situació d'Alícia Sánchez-Camacho "també hagués renunciat" a l'escorta dels Mossos d'Esquadra "després de les notícies que hem conegut". "Quan es tracta que a una persona li donin protecció, aquesta persona s'ha de sentir protegida però també segura en la seva intimitat, com és lògic, i no entenc perquè això pot donar lloc a la crítica", ha dit abans de matisar que "una cosa és un cos molt professional com els Mossos d'Esquadra i una altra com actuïn els seus dirigents".

De Cospedal ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid on ha estat presentada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i hi ha estat presents bona part dels seus companys del Consell de Ministres. La secretària general del PP ha respost diverses preguntes relacionades amb l'actualitat política a Catalunya, mentre que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha esquivat la premsa a la sortida de l'acte.

La presidenta de Castella-La Manxa ha aprofitat l'ocasió per acusar els partits nacionalistes de tenir un comportament "irresponsable i perillós" i ha afirmat que el que "li preocupa a ella" és "l'ús dels sentiments per part d'alguns per fer política o justificar la seva pròpia existència". "Això és el que de veritat em preocupa i el que és perillós perquè la demagògia és extraordinàriament senzilla de practicar sobretot en moments de dificultats econòmiques", ha sentenciat.

En tot cas, i respecte al procés sobiranista a Catalunya, ha assegurat que el govern espanyol "està fent i farà el que és la seva obligació, que és garantir el compliment de la Llei" que vol dir, a més de garantir la llei, "fer que es compleixi". "La llei, entre altres coses, garanteix la integritat d'Espanya i la unitat del país sobre la base que és un territori on vivim els espanyols en igualtat de drets i llibertats a qualsevol part del territori on vivim".

Cosidera "apropiada" la renúncia de Rodríguez Sol

La secretària general del PP també ha respost una pregunta sobre la dimissió del fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. Segons ha afirmat, va ser una renúncia "apropiada" perquè "un fiscal no pot opinar de política" ni com ho va fer ni "de cap altra manera". Segons De Cospedal, la fiscalia és la defensora de la legalitat i per tant "no pot manifestar ni opinar de política públicament" i per tant la seva renúncia va ser "encertada".

El PP "està fent el que ha de fer" amb Bárcenas

Cospedal també ha abordat la crisi al sí del PP a causa de l'escàndol Bárcenas i ha apuntat que la seva formació "està fent el que cal fer" des d'un "exercici de transparència que no s'havia fet mai a aquest país". En aquest marc, ha apuntat que "confia molt" en la tasca dels tribunals que han de permetre "saber la veritat" sobre el que ha passat. A més, ha afirmat que el PP "és el partit que més confiança genera entre els ciutadans".