La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat valorar aquest divendres les declaracions de l'expresident de la Junta d'Extremadura i actual membre del Consell d'Estat, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, en què comparava Artur Mas amb Mussolini i Hitler, tot afegint que "cadascú és responsable de les seves pròpies paraules". No obstant això, la vicepresidenta espanyola ha demanat "moderació i prudència a tothom i certes dosis de diàleg", per afegir que, aquest consell, és bo per a tots aquells que ocupen càrrecs públics.

Soraya Sáenz de Santamaría ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què ha explicat que no correspon al govern espanyol prendre mesures contra Ibarra perquè el Consell d'estat no és un òrgan que es trobi dins les estructures de l'executiu.

Unes declaracions que de ben segur no satisfaran el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, que ahir demanava al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, "un desmentiment rotund" de les paraules de l'expresident de la Junta d'Extremadura.

Homs va assegurar que les declaracions d'Ibarra "més que lamentables, són molt greus" i afegia que poden arribar a ser "delictives". És per això que demanava una reacció immediata de Rajoy i Rubalcaba.