De Gispert considera ´lamentable´ la decisió del govern espanyol

"Suposa un acte fora de tota lògica jurídica", ha afirmat la presidenta de l'hemicicle català

01.03.2013 | 19:49

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, considera "lamentable" la decisió del govern central de portar al Tribunal Constitucional la resolució 5/10 del Parlament, per la qual s'aprova la declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya. "Suposa un acte fora de tota lògica jurídica, i sobretot perquè s'actua contra la voluntat majoritària expressada democràticament pel poble de Catalunya a través del seu Parlament", ha asseverat De Gispert segons recull una nota de premsa. La presidenta ha argumentat també que "portar una resolució aprovada pel nostre Parlament al Tribunal Constitucional és un fet inaudit, insòlit i sense cap precedent"

"Comparteixo plenament les argumentacions de molts juristes de reconegut prestigi en el sentit que no hi ha base jurídica possible per recórrer al Tribunal Constitucional contra una resolució, ja que aquesta manifesta una voluntat política i un acord polític, però no comporta efectes jurídics", ha afirmat De Gispert.

Així mateix, la presidenta ha recordat que "en set ocasions anteriors, la primera l'any 1989, la cambra catalana ha aprovat resolucions i mocions en què s'afirmava el dret de Catalunya a l'autodeterminació i el dret a decidir del poble català, i en cap d'aquests pronunciaments els anteriors governs espanyols van tenir una reacció tan sorprenent i sense fonament des d'un punt de vista jurídic".

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema