Jutge del cas Gürtel

Estudien investigar la suposada comptabilitat ´B´ del PP

Ruz demana a la UDEF un informe sobre les coincidències de la investigació amb els 'papers secrets'

01.03.2013 | 19:49

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha demanat a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) una informe sobre les possibles coincidències entre els documents de la suposada comptabilitat "B" del PP i el cas Gürtel. El magistrat estudia d'aquesta manera unir els 'papers secrets' de Bárcenas a la investigació de la trama Gürtel.

Ruz actua en aquesta direcció en resposta al recurs interposat pel PSPV perquè investigués la suposada comptabilitat "B" de l'extresorer del PP, Luís Bárcenas. Els socialistes van demanar a través del diputat Angel Luna que fes marxa enrere en la seva decisió inicial de no investigar els documents publicats sobre possibles pagaments en negre per part del PP. El magistrat considerava igual que la fiscalia que "no consten indicis que permetin vincular" la investigació del cas Gürtel amb els 'papers secrets' de Bárcenas.

Ara, però, el magistrat argumenta que aquella va ser una decisió provisional que depenia de l'evolució de les investigacions que du a terme la fiscalia anticorrupció contra Bárcenas, i analitza de nou el criteri després de rebre l'informe de la UDEF sobre els comptes suïssos de l'extresorer del PP, coneixent la declaració notarial de Bárcenas -que va certificar que havia estat tresorer del PP entre 1994 i 2009" i tenint en compte la mateixa declaració de l'acusat a l'Audiència Nacional.

El jutge considera que investigar si es pot acreditar una "eventual connexió" entre els comptes de Bárcenas a Suïssa i els papers secrets amb la trama Gürtel, i per aquest motiu demana a la Unitat de Delctes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional que "emeti un informe detallant els elements subjectius, objectius i de temporalitat recorrents entre els efectes, documents i altres actuacions" que puguin concordar amb la documentació que han presentat les acusacions particulars.

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema