La ministra de Defensa en funcions, Carme Chacón, ha acudit aquest dimecres a una reunió de treball dels promotors del manifest "Molt PSOE per fer" qualificant d '"un membre més d'un gran equip que vol obrir un debat" que creuen "necessari "al PSOE.

"És una evidència que el debat de les idees és bo, i en particular és molt bo abans dels noms i això és el que estem procurant un munt de gent amb ganes d'aixecar aquest partit", ha declarat als periodistes.

Quan va arribar a la reunió-que ha començat a les 17.00 hores en un hotel de Madrid, encara que els organitzadors havien convocat a la premsa a les 18.00 hores -, la ministra en funcions ha dit fins en tres ocasions que només és "un membre més "d'un equip" de gent de tot el país, del socialisme espanyol "que vol obrir un debat.

Per la seva banda, l'exministra de Medi Ambient Cristina Narbona, que va col · laborar en el programa d'Alfredo Pérez Rubalcaba per les últimes eleccions generals, ha subratllat que el manifest

"No és una plataforma de suport a Carme Chacón", sinó un "diagnòstic autocrític i ponderat del que ha succeït al PSOE en els últims anys" per, a partir d'ell, marcar línies de treball "que tenen a veure amb la necessitat de canvis molt profunds en l'organització i en el funcionament d'aquest partit ".

Un altre dels signants, l'exministre de Justícia Juan Fernando López Aguilar, ha defensat que és una resposta als set milions de persones que van votar el PSOE en les eleccions generals, que "exigeixen" debat a fons, una "explicació" i una " promesa carregada de futur "de" posar en hora la socialdemocràcia, el seu encaix a Europa i el model de partit ".

Preguntat si el text es pot entendre com una crítica als governs de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, ha replicat que a tots els signants els "importa" i els "fa mal" el PSOE. "Assumim el lideratge que ens hem donat democràticament els últims 11 anys com també la candidatura a la presidència del govern que ens hem donat també democràticament i per la qual hem lluitat amb totes les forces tota la campanya", ha afirmat.