L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha destituït el coordinador general de Mobilitat del consistori, Fernando Autrán, per uns comentaris "ofensius" difosos en el seu compte de Twitter referits al grup Prisa i a diferents polítics.

Segons han confirmat avui fonts municipals, l'alcalde va prendre ahir a la tarda la decisió de destituir Autrán tant d'aquest càrrec com de la seva responsabilitat en diferents entitats públiques municipals després de conèixer el contingut de diversos 'tuits' publicats en el seu compte de Twitter.

El comentari que va generar la polèmica va ser publicat per Autrán dilluns passat a la nit i es referia al debat entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre el qual va escriure: "El País demà dirà que segons Metroscopia hi ha empat tècnic! Jajajajaja. Prisa va malament, molt malament. Més EROs ".

Aquest comentari va suscitar nombroses crítiques, de manera que unes hores després Autrán es va disculpar per la "desafortunada" frase, però això no va evitar que sortissin a la llum altres frases polèmiques referides a ETA, a les ministres Carme Chacón i Trinidad Jiménez i a partits com el PNB o CiU.

En un d'aquests 'tuits', el fins ara coordinador de Mobilitat sostenia: "Caamaño 'els demòcrates sabran ser generosos quan ETA deixi les armes'. Per descomptat, en comptes d'un tret els en farem dos".

Aquests 'tuits' ja no apareixen avui a Twitter, ja que Autrán va donar de baixa ahir el seu compte en aquesta xarxa social.

Fernando Autrán és una persona molt vinculada al delegat de Seguretat de l'Ajuntament de Madrid, Pedro Calvo, i abans de ser nomenat coordinador general de Mobilitat va ser coordinador general de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Madrid i vicepresident de l'EMT, entre d'altres càrrecs.