La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha evitat respondre si està disposada a ser la candidata d'ICV a les generals i s'ha limitat a dir que està "molt bé" i "mot tranquil•la" com a portaveu al Parlament tot indicant que a la tardor encara tindrà més feina a causa de les mesures "antisocials" del Govern. A més, Camats ha definit el procés de primàries que ICV impulsarà al setembre com un "debat d'idees" i no "un problema de persones" i ha elogiat la tasca tant de Joan Herrera com de l'actual diputada Núria Buenaventura. D'altra banda, creu que el problema de l'Estat "no és que les eleccions siguin abans o no", sinó que les polítiques amb les que es fa front a la crisi són les "equivocades".

Davant de les insistents preguntes dels periodistes, Camats s'ha guardat el secret per després de vacances sobre la possibilitat que es presenti per encapçalar la llista d'ICV a les pròximes eleccions del 20-N. Tot i així, Camats ha assegurar estar "molt tranquil·la" fent la seva feina al Parlament.

Camats ha assenyalat que el procés de primàries que ICV engegarà el pròxim 3 de setembre "no és un problema de persones" sinó que serà "un debat d'idees" i, en aquest sentit, ha reivindicat que pocs parits en poden fer bandera. "Encarem un procés de debat sobre el projecte, que ja tenim consolidat, però amb un debat d'idees i propostes que és il·lusionant", ha afirmat.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, ha tingut paraules d'elogi pel que va ser cap de llista del partit al Congrés els anys 2004 i 2008, Joan Herrera, i també per l'actual diputada Núria Buenaventura que va rellevar Herrera quan va tornar a la política catalana. Segons Camats, Herrera va ser "un excel·lent diputat" i Buenaventura "ho està fent mot bé" tot i que ha remarcat que ho tenia complicat després de la tasca d'Herrera al Congrés.

L'objectiu per qualsevol persona que encapçali la llista, ha dit Camats, és "que el projecte tingui veu al Congrés i que es demostri que hi ha una alternativa a les propostes del PSOE i, per suposat, a les del PP".

D'altra banda, sobre la demanda del PP d'avançar les eleccions generals previstes pel 20 de novembre, Camats ha dit que el problema de l'Estat no és si les eleccions es celebren més tard o més d'hora, sinó que el problema és que les polítiques amb les que s'està fent front a la crisi no són les correctes. A més, Camats creu que "el PP no és qui per donar lliçons" ja que ha considerat que les propostes dels populars per combatre la crisi "encara son pitjors" que les que s'estan acordant.