L'empresa de gestió de multes Dvuelta i la plataforma Movimiento 140 han presentat aquest dilluns un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Suprem contra el Reial Decret que limita a 110km/h la velocitat permesa a les autopistes de l'Estat per estalviar combustible. Les dues organitzacions demanen la suspensió urgent de l'aplicació de la norma i per això insten al Tribunal Suprem a que es pronuncií amb la màxima celeritat possible. Segons el demandants, la norma contravé la Llei de Trànsit i modifica la tipificació penal.

Dvuelta i la plataforma Movimiento 140 creuen que la modificació de la velocitat permesa no es pot justificar només en un Decret Llei, sinó que cal modificar la Llei de Trànsit amb el conseqüent tràmit parlamentari. 'L'estalvi energètic no pot constituir la causa de reducció dels límits de velocitat a tenor de la Llei de Seguretat Vial, ja que aquesta particularitat no apareix reconeguda en cap dels articles que conté', afirmen.

Els demandants argumenten que el govern espanyol hauria d'haver invocat una situació d'escassesa de subministrament petrolier, després d'un procés d'informació pública, per justificar la mesura , i no ho ha fet, ni ha informat si aquesta és la situació real.

Des del punt de vista de tipificació penal, les organitzacions creuen que es modifica sense 'tenir en compte el bé jurídic protegit. 'Aquesta rebaixa del límit penal resulta totalment antijurídica, ja que no guarda relació amb el bé jurídic a protegir, que és la seguretat vial, evitar accidents, i les conseqüències d'aquests', asseguren.