'El número té gràcia, acaba en 5 i 0', ha bromejat aquest migdia Antonio Muñoz, el propietari de 'l'administració de loteria 007' de Cerdanyola, ha afegit l'home, que ha venut alguns dècims del primer premi de la Grossa, el 79250. Fa 20 anys que Muñoz i la seva dona Pilar Aguirre regenten una administració, però fins fa tres mesos venien loteria a l'estació de plaça de Catalunya, de Barcelona. 'Ha estat venir al barri on varem venir a viure quan ens varem casar i vendre la Grossa', s'ha alegrat Aguirre. El matrimoni regenta ara una administració a les galeries Unicentro, al barri de les Fontetes, de gent treballadora. Aquest migdia, desenes de veïns s'aplegaven a l'establiment per celebrar el premi.

Traslladar la seva activitat econòmica des del cor de Barcelona al barri on viuen des de fa 40 anys no va ser fàcil per aquests veterans venedors de loteria, explica Muñoz. Ja fa anys que a les galeries Unicentro hi havia una de les administracions de loteria més concorregudes de Cerdanyola, però quan la propietària de la llicència anterior va finar i l'establiment va tancar fa un any Muñoz i Aguirre no van poder mantenir el local.

Així, van obrir la nova administració de les galeries uns metres més enllà fa tres mesos després. Alguns cartells penjats a la zona comercial encara recorden als clients distrets o amb dificultats per trobar el local a la nova ubicació: 'Ja estem oberts'. 'Reservem números de Nadal', afegeix.

Estrena amb sort

S'han estrenat amb sort. Tot just després d'obrir han venut dècims del primer premi de la rifa de Nadal, el 79250. Muñoz subratlla que les dues xifres finals coincideixen amb el resultat de l'últim enfrontament del Barça amb el Madrid, tot i que ho fa discretament. Es mostra prudent vers els possibles clients merengues. Prefereix destacar una altra xifra: que l'administració que regenta des del seu trasllat a Cerdanyola és 'la 007'.

Allà ha venut els números de la rifa de Nadal entre els seus veïns del barri de les Fontetes, una zona treballadora d'aquesta gran ciutat del Vallès Occidental. També n'ha venut molts al bar Maldonado, de Pallejà.

Treballadors que no saben si els ha tocat

Històries de treballadors eren, doncs, les que protagonitzaven molts dels premiats. Un d'ells és Fernando Sanmartín, que va venir a Catalunya des d'Andalusia. Té un dècim. 'Un, perquè el número acaba en zero i a ell no li agrada el zero', ha declarat la seva filla entre llàgrimes, envoltada de micròfons. I ha assegurat que els diners serien per a comprar un pis nou a la seva mare. 'No pot pujar les escales i no té ascensor', es lamentava la dona, que té tres germans més. 'Li feia moltíssima falta', ha afegit.

María Francisca Rodríguez Ruiz també s'ha apropat a l'administració, tot i que la premiada ha estat la seva germana. Ella, però, encara no ho sabia: estava treballant a Luis Vuitton. 'Té un horari molt sagrat i fins que no plega per menjar no pot agafar el mòbil ni res. Per tant, no sap res', ha explicat Rodríguez. I s'ha alegrat per l'agraciada. 'Té un fill a l'atur i un altre estudiant', ha explicat.

Qui sí que té un número premiat és Francisco González. El va comprar, precisament, atret per la novetat de l'administració de Muñoz i Aguirre i pel zero final. 'Vaig tenir la intuïció que, com això ho inauguraven, em tocaria', ha explicat González. I ha afegit: 'vaig veure el número, i vaig pensar 'el zero no el compro mai, i ara el compraré'.