L'administració número 5 de Girona ha venut una sèrie en finestreta del número 73684 que és un dels cinquens premis de la

Loteria de Nadal. Aquest número s'ha venut a Barcelona, Girona i Aldaia, a València, i ha sortit quan passava un minut de tres quarts de deu del matí. La Maria Teresa Pous fa 30 anys que té aquesta administració al carrer Camp de Mart, a la Devesa, i és el primer premi de la Loteria de Nadal que ha venut. A banda d'aquest premi, també havia venut altres premis de loteria però explica que 'cap tan gran'. Aquest matí a l'administració encara no hi ha ambient a banda dels periodistes que esperen per poder parlar amb alguns dels premiats.

El cinquè premi de la

Loteria de Nadal que ha caigut en part a Girona ha estat un dels més matiners de la rifa de Nadal. Poca estona després que es cantés el número, el 73684, a l'administració número 5 de Girona ja s'afanyaven a penjar els cartells que els identificaven com un dels llocs on s'havia repartit el premi.

Des d'aquesta administració s'ha venut una sèrie per finestreta. L'administradora Maria Teresa Pous explica que li ha fet 'molta il·lusió' repartir part d'aquest 5è premi de la

Loteria de Nadal. 'El telèfon no ha parat de sonar i, la veritat, és que gairebé no he pogut ni respirar', explicava amb un somriure.

Aquest és el primer cop que la seva administració, coneguda com a 'Can Pous' i que es troba a tocar de la Devesa, reparteix un premi de la

Loteria de Nadal. 'Fa quinze anys vaig repartir una Primitiva, però mai havia tret un premi així amb la

Loteria de Nadal', explicava Maria Teresa Pous. Aleshores, els premis encara es comptaven amb pessetes, i l'administració número 5 de Girona va repartir-ne 186 milions.

Aquest matí, poca estona després de conèixer la notícia, Pous encara no sabia quins eren els deu clients afortunats que s'han quedat amb part de la sèrie. 'No es tracta d'un número reservat, i durant aquests dies abans de festes ha vingut gent de pertot arreu', explica l'administradora. I hi afegeix: 'La llàstima és haver repartit només una sola sèrie, però tant és, perquè la veritat és que estic molt contenta'.

Per celebrar el cinquè premi, Pous ha tret una ampolla de cava i ha brindat amb la seva filla -que l'ajuda rere la finestreta-, una clienta habitual i els periodistes que s'han apropat a l'administració. De fet, han estat nombrosos els mitjans de comunicació que han anat fins al carrer Camp de Mart, tot i que al cap d'una estona encara no havia aparegut cap persona amb un dècim premiat a les mans.

La crisi es deixa notar

L'administradora també ha explicat que aquest any la crisi també ha passat factura a les vendes, fins i tot més que al 2009. 'La crisi hi és, no hi ha diners, i les vendes de dècims de la

Loteria de Nadal han baixat', ha explicat Maria Teresa Pous.

'La gent està molt decaiguda i no hi ha l'alegria que abans sempre es notava per aquestes dates', ha concretat l'administradora. Tot i això, però, ha conclòs que haver repartit part d'un 5è premi li fa desitjar -com a mínim per uns dies- que l'ambient festiu torni. 'Suposo que donant una mica de premi l'alegria tornarà, com a mínim durant uns dies', conclou.