L'assassí confés de quatre persones a Olot, Pere Puig, ha assegurat aquest divendres davant del jutge que porta el cas que després de cometre els crims se sent 'alliberat' i està 'millor que abans' de matar l'amo de la constructora on treballava, el fill d'aquest i dos treballadors d'una sucursal financera. De fet, l'autor confés dels crims ha dit que Joan Tubert, el propietari de l'empresa, i el seu fill Àngel 'estaven dins' del seu cap i el tenien 'dominat com si fossin una serp'. Tot i això, Puig ha explicat que la seva intenció inicial no era matar el fill, però que en trobar-se'l al bar va decidir disparar-li també. L'assassí ha assegurat que està penedit.

En una declaració d'una hora i mitja davant del jutge, l'assassí confés de quatre persones dimecres passat a Olot, Pere Puig, ha reconegut tots els fets i s'ha ratificat en la seva declaració davant la policia i durant la reconstrucció dels fets. Ha admès que va matar Joan Tubert, amo de la constructora on Puig treballava, i el seu fill Àngel, i que més tard va assassinar a sang freda els dos treballadors de la sucursal de la CAM, tots quatre per motius suposadament econòmics. De fet, Puig diu que després dels crims se sent 'alliberat' i 'millor que abans', tot i que sap que va fer 'mal fet' i es penedeix dels seus actes.

L'acta de la seva declaració reflecteix com Puig justifica els crims per motius econòmics, ja que els Tubert li devien dues pagues extres i alguns diners més, que sumarien uns 2.300 euros. Tot i això, sabia que l'empresa constructora tenia dificultats econòmiques.

Però un altre motiu, segons ell, era que Joan Tubert i el seu fill eren 'dins' del cap del detingut, que el tenien dominat com si fossin serps. De fet, fins i tot dubta si li van fer signar un document pel qual l'acomiadaven de l'empresa tot i que el seguien fent treballar. A més, ha dit que els dos crims a l'oficina bancària, també es deuen a la possessió de la seva voluntat per part dels Tubert, com diu que a vegades passa segons la televisió.

Puig ha admès que la idea de cometre els crims ja li havia passat pel cap altres vegades, però 'l'endemà' li marxava la idea. La nit de dimarts hi va tornar a pensar, però dimecres al matí ho seguia tenint en ment. Va anar a treballar, però al cap d'una hora es va canviar de roba, es va posar la de caça major perquè 'anava de caça' i es va dirigir amb el rifle de caça -que és més potent que una escopeta també de la seva propietat- cap al bar 'La cuina de l'Anna', a La Canya. Allà esperava trobar-hi Joan Tubert, però també va veure el seu fill Àngel. Va decidir matar-los als dos just després de cridar 'mans enlaire, això és un atracament'.

A continuació va agafar el seu cotxe, va conduir tranquil·lament, va recarregar l'arma i va aparcar just davant de la caixa d'estalvis. Va entrar a la sucursal, va tornar a cridar que allò era un atracament i va disparar contra un treballador i va fallar. En el segon intent el va tocar de ple i després va fer el mateix amb una altra treballadora. Fins i tot, entremig va entrar una clienta i no es va prendre seriosament l'home quan la va avisar que marxés si no volia morir. Finalment, la dona, en veure el rifle, va sortir de la sucursal.

Deute amb la caixa d'estalvis

Puig ha assegurat que no hi havia cap vincle entre els Tubert i els dos treballadors de la CAM, Rafael Turró i Anna Pujol, però ha justificat aquests dos últims assassinats perquè tenia un deute amb el banc que teòricament ja havia saldat. Segons ell, inicialment devia 5.500 euros al banc però va acordar amb l'entitat que cada mes pagaria 180 euros. Segons Puig, quan ell ja calculava que havia pagat tot el deute, els dos empleats li van dir que encara l'havia de pagar sencer, i de fet va rebre una carta avisant-lo que aniria acumulant interessos pel deute.

L'autor dels assassinats ha dit que no estava gaire 'pressionat' pels deutes, ja que el banc no li reclamava imperiosament, però que va rebre trucades cap a les nou de la nit preguntant-li si tenia diners al banc. Va arribar a pensar que si el tornaven a trucar els diria que gravava la conversa i ho comunicaria a la policia ja que entenia que qui li trucava no era el banc.

Puig ha admès que a part dels quatre morts volia matar dos homes més: un electricista que també treballava pels Tubert i el propietari del bar de La Canya, perquè el 'miraven malament', com si hagués fet alguna cosa mal feta, que li feien 'coses', anaven 'contra' ell i li feien 'mala cara'. Esperava trobar-los al bar, però no hi eren, i això els va salvar.

Preguntat per l'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod, Puig ha admès que li agraden molt les armes i que si hagués tingut estudis hagués estat mosso d'Esquadra o agent d'un cos de seguretat. A més, ha opinat que les víctimes li haurien disparat si haguessin tingut una arma, tot i que les va agafar per sorpresa a totes.