L´estalvi energètic ha de ser una prioritat en tot moment i en qualsevol àmbit de la vida. També al volant. No serveix de res fabricar el cotxe més eficient del món si no es condueix de la millor manera possible. Per a això, hi ha una sèrie de bons hàbits al volant que tots els conductors haurien d´adoptar. Són senzills, fomenten una conducció segura, estalvien combustible i disminueixen la contaminació.

Cada vegada són més les ciutats que, per motius mediambientals i per intentar protegir la salut dels seus habitants de la contaminació, estan dissenyant accions per restringir l´accés al trànsit als nuclis urbans.

Aproximadament el 40% de les emissions totals de CO2 originades pel consum d´energia prové del transport per carretera, segons dades ofertes per l´Institut per a la Diversificació i Estalvi de l´Energia -IDAE-, mentre que la Direcció General de Trànsit indica que, a Espanya, prop del 60% del petroli que es consumeix, es destina al transport. I aquestes són dades a tenir en compte.

Malgrat l´important desenvolupament tecnològic que ha afavorit la fabricació de motors de combustió interna més eficients, i fins i tot ha permès noves tecnologies com el motor híbrid o l´elèctric, cal ressaltar un factor fonamental: la manera de conduir.

Perquè la tecnologia no serveix de res si no s´utilitza correctament. Per aquest motiu es parla tant de la «conducció eficient», un terme que pretén definir una manera de conduir el vehicle. Tal com assenyalen des d´IDAE, el seu objectiu és el de reduir el consum de carburant, aconseguint al mateix temps reduir la contaminació ambiental. D´aquesta manera també «s´obté un major confort en la conducció i una disminució en els riscos a la carretera», assenyalen des de la DGT.

Són molts factors que influeixen perquè una conducció sigui més o menys eficient. Un d´ells té a veure amb els hàbits del conductor al volant. Una conducció relaxada és una conducció que es basa en una marxa constant i fluida, evitant les accelerades i les frenades. Això permet que el motor no hagi de forçar-se en cap moment. És preferible conduir amb marxes més llargues portant el motor a baixes revolucions. Des d´IDEA, per exemple, aconsellen mantenir entre 2.000 i 2.500 revolucions en els motors de gasolina, i de 1.500 a 2.000 en els motors dièsel. Per reduir la velocitat és preferible fer-ho a poc a poc, reduint les marxes i frenant amb el mateix motor. I si l´automòbil ha d´estar aturat més de 60 segons, millor amb el motor apagat.

Aquesta forma de conduir ofereix confort, suavitat, redueix els sorolls molestos del motor i dona més seguretat, tant per al conductor com per als que l´envolten. Una conducció relaxada, a més, evita l´estrès al volant, afavoreix mantenir les distàncies de seguretat i fins i tot anticipar-se a possibles perills, prescindint de frenades brusques. Un conductor tranquil és un conductor segur i fiable.

Des de la DGT aconsellen circular en caravana també en la marxa més llarga possible, mantenint sempre la distància de seguretat amb els vehicles que ens precedeixen, amb el mateix objectiu: estalviar combustible, contaminar menys i evitar desgastos innecessaris del vehicle.