A la Gran Via Pau Casals de Roses ha obert, el mes de juliol passat, Akumal centre de teràpies, un espai on fan diferents acompanyaments psicològics i psicoteràpies per a infants, nens, joves i adults. El centre, que té la seu directiva a Figueres, al carrer Méndez Núñez, 36, ofereix serveis de nutrició i logopèdia, així com el tractament per als problemes d’ansietat, d’estrès, de feina, de parella, d’obesitat, de bullying o de “rabietes’’ entre altres. Els horaris són a convenir i s’ha de trucar per demanar hora.

Lídia March, psicòloga i psicoterapeuta, està al capdavant del centre terapèutic. És un espai de respecte, humilitat, comprensió i confiança, el qual s’adapta a la individualitat de cadascú per la cerca del benestar propi i el creixement personal utilitzant diverses tècniques de la perspectiva humanista.

La forma de treball, doncs, està enfocada en la persona, més concretament, a Akumal Centre de Teràpies, centren el treball en la resolució del conflicte en l’àmbit emocional i en l’autorealització. En aquest sentit, el respecte cap a la persona que sol·licita suport, la confidencialitat, la responsabilitat, l’ètica professional, la calidesa humana i la flexibilitat són elements crucials. L’objectiu primordial és apropar les eines per al benestar físic, emocional i espiritual, per tal d’ajudar les persones en els diferents àmbits de la vida.

Activitats extraescolars

El centre també ofereix activitats extraescolars, a través de jocs, contes, música i treballs manuals, per a nens de tres a deu anys, que tenen l’objectiu de desenvolupar i potenciar l’educació emocional. Les activitats també ajuden a treballar l’autoestima, les habilitats socials o la creativitat.