Jordi Vila Carreras i Elena Yter Planas eren dos joves empordanesos, de poc més de vint anys, que encara festejaven quan el 1965 van decidir obrir la seva primera botiga a Roses. Ambdós procedien de famílies amb una llarga experiència en el món de la fusteria artesana i industrial. Jordi Vila era fill de Ventura Vila i Quera, un reconegut fuster amb empresa pròpia a Castelló d'Empúries.

L'obertura d'aquell primer negoci aviat es va consolidar amb l'edificació de la que seria la seu principal de Mobles Vila, a l'avinguda de Montserrat de Roses. Amb el pas dels anys, l'empresa va anar creixent.

El 1981, Jordi i Elena van obrir una nova exposició a l'entrada de Santa Margarida. “La primera venda que vam fer a Roses van ser uns matalassos SEMA, molt populars aleshores. Quan vam obrir, ho vam fer afrontant un risc important, perquè a Roses hi havia altres botiges de mobles, però ens vam especialitzar a tenir coses que les altres no tenien i en donar, des del primer moment, un servei complet al client”, expliquen.

Mobles Vila és avui un referent del sector a la comarca. Està especialitzada en tot tipus de mobiliari de qualitat a preus competitius, especialment el destinat al sector juvenil i als complements de descans. Dormitoris, sofàs, chaise longues, menjadors i matalassos de primeres marques, com Pikolin i Flex, són el seu punt fort. Mobles Vila cobreix totes les necessitats per a moblar una llar, amb transport, muntatge i atenció pel que fa a la postvenda. El seu radi d'acció abasta bona part de Catalunya i el sud de França, fins a Tolosa de Llenguadoc, Carcassona o Montpeller, on tenen bons clients.

En el transcurs d'aquests cinquanta anys, Mobles Vila ha cobert les necessitats de moltes de les noves parelles que s'anaven formant a Roses i en els municipis de la rodalia. També ha estat l'establiment de referència per a la gent de segona residència, especialment els francesos. “Sempre hem seguit la mateixa pauta de tenir tot tipus de productes de qualitat per a servir adequadament una cartera de clients molt variada, que tant és del país com estran­gers”, afegeixen Elena i Jordi.

La constància i l'atenció personalitzada als clients

Elena Yter i Jordi Vila van ser, el 1965, allò que avui en diem emprenedors. Van saber aprofitar el corrent favorable del boom turístic i l'obertura econòmica que suposava per al país. Parlant amb ells, hom descobreix que la seva principal preocupació ha estat sempre l'honradesa, l'atenció personalitzada al client i seguir la demanda del mercat amb una oferta moderna i competitiva.