Friolisa SAU, empresa especialista en distribució i comercialització de productes alimentaris per a la restauració, inicia una campanya solidària amb Càritas Diocesana de Girona a través de la seva marca Geland. L'empresa s'ha compromès a fer una donació d'un euro a Càritas per cada caixa de productes alimentaris que distribueixi durant aquest Nadal.

Les caixes que formen part d'aquesta acció solidària s'indiquen en el catàleg de Geland i corresponen als proveïdors que col·laboren amb la iniciativa. Tota la recaptació d'aquesta campanya, que porta per títol Una Caixa, un euro, anirà destinada a desenvolupar els programes que l'entitat dedica a les persones que es troben en situació d'exclusió social. Friolisa SAU té seu a Vilafant, però distribueix a les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona, on ha estès la campanya.

Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, i Joaquim Roca, gerent de Friolisa SAU, van formalitzar la col·laboració entre l'entitat i l'empresa amb la signatura de l'acord.

Ramon Barnera va destacar el valor que la iniciativa hagi sorgit de l'empresa privada. Joaquim Roca, per la seva banda, va explicar que aquesta iniciativa és un pas més en el compromís social de l'empresa. Roca també va voler transmetre la implicació de la plantilla de Friolisa SAU i va recordar que quan es va aprovar i comunicar la campanya, els treballadors van rebre-la amb aplaudiments.

Càritas aprofita aquesta campanya per advertir que moltes famílies no poden accedir al Dret bàsic de l'Alimentació, a l'habitatge o a un treball digne i també que hi ha infants amb desigualtat d'oportunitats a l'escola i gent gran que viu en solitud.

Per tot això, Càritas fa una crida a la solidaritat durant el Nadal i recorda que la solidaritat es pot exercir amb iniciatives com aquesta.