Des de la seva obertura, la botiga de calçats Orígens, situada a la cantonada de la Rambla amb el carrer Caamaño, ha fet dels productes sostenibles de qualitat un segell de presentació per a tots els seus clients. Ara, l'establiment que dirigeix Miquel Roig fa un pas endavant més oferint els productes de la marca empordanesa Tramuntana Republik. Es tracta d'una línia moderna de roba i complements de vestir sorgida a Cadaqués l'any 2007, al capdavant de la qual hi ha Hiro Mazzei.

El nom de Tramuntana Republik és fruit de la combinació del vent que ha forjat el paisatge del cap de Creus amb una altra singularitat d'aquest territori: "Cadaqués és un espai diferent dins de l'Empordà, com una petita república", explicava Mazzei, temps enrere, en el Setmanari de l'Alt Empordà. Un concepte que s'ha traslladat a la col·lecció de roba a través d'una àmplia diversitat de colors i amb l'aplicació d'un procés que ofereix una presència i un tacte desgastat, com erosionat pel vent, a cadascuna de les peces.

Tots els productes de la col·lecció giren al voltant del seu logotip, "som com una marca escut, com la bandera d'un lloc". Dos elements s'hi mantenen fixos: el nom i el perfil. El nom en forma de cercle i el perfil de l'Alt Empordà. Cada nova temporada, s'incorporen noves variacions d'aquesta imatge, nous colors i nous patrons.

"Apostem per Tramuntana Republik perquè treballen amb materials naturals, gens agressius i que lliguen molt bé amb el nostre calçat", afegeix Miquel Roig.