"Al Paller no ensenyem uns passos... ensenyem a ballar, donem eines per a ser creadores i creadors de les nostres composicions i danses". Són paraules de Dolors Yglesias i Emma Teixidor que estan al capdavant del projecte educatiu de l'escola de dansa El Paller, Centre de Dansa Contemporània i Recerca Artística.

El Paller ha creat una metodologia del moviment i de la dansa: "L'escolta física ens dóna una eina clau, a on som en l'espai i quina relació tenim amb els altres. Ens ajuden la gravetat del terra i la força centrífuga. No mostrem per complaure, no competim ni tampoc copiem, en canvi, sí que utilitzem la memòria psicocinètica. Mostrem per a comunicar un desig, una emoció, i així poder despertar i educar els sentits, cuidar l'esperit i enfortir el cos". A través de l'autodisciplina i d'un treball emocional, mental i físic s'assoleix la superació personal.

Dolors Yglesias i Emma Teixidor, alumnes de Jennifer Creighton, s'han format entre l´Institut del Teatre (Barcelona), The Royal Academy of Dance (Londres), London Contemporary Dance School (ThePlace, Londres) i Movement Research Centre (Nova York). Són ballarines, creadores i professores amb 30 anys d'experiència en la docència i en escenaris de Catalunya i de l'estranger.

El Paller treballa amb les tècniques clàssiques de la dansa tot incorporant les noves tendències i tècniques de moviment més contemporànies, "atenent a les necessitats creatives i artístiques del moment actual, donant a l'alumnat l'espai i el temps per expressar-se i crear amb el seu moviment propi i amb tota llibertat per millorar la seva confiança i autoestima".

En les tècniques de composició en temps real que utilitza el Paller, ment i cos treballen plegats fins a nivells molt més profunds, arriscant tant intel·lecte com el físic. Mentre l'imaginari transporta el cos per camins arriscats de moviment, la intuïció es desperta, la percepció creix, la musculatura i els ossos s´enforteixen.

Cursos personalitzats

El Paller ofereix un ampli ventall de cursos: Dansa contemporània i creativa per a nens i nenes a partir de 3 anys; Dansa contemporània i creativa free-style per a nens de 4 a 10 anys i dansa integradora, per a nens i nenes amb alguna necessitat especial dins el marc de les classes ordinàries.

Per als més grans, proposa tècniques de moviment, improvisació i composició així com dansa en família i iniciació al moviment al llarg del curs per a infants a partir de 18 mesos juntament amb els seus pares, mares o tutors. A més, organitza intensius i residències amb artistes internacionals. El Paller també ensenya la Dansa Clàssica, amb el mètode de la Royal Academy of Dance com a base, així com classes d'estil lliure. Els conceptes s'expliquen en català i en anglès.

Enguany, El Paller obre l'aula de Teatre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló d´Empúries per a infants a partir de 4 anys i joves fins a 30 anys.