Cada vegada són més les persones que obren la seva ment i recorren a la seva espiritualitat a l'hora de trobar un equilibri amb el benestar del seu cos. El malestar de l'ànima i les emocions negatives com l'estrès van estretament lligades a problemes físics. El Centre Maia neix com un espai on trobar aquest vincle espiritual entre cos i ànima.

El Centre Maia va obrir les portes el novembre passat al carrer Vilabertran número 30 de Figueres com un espai integral de creixement transpersonal de la mà de Gemma Paraire i Martín L. González amb l'objectiu, tal com ells descriuen, de facilitar a petits i grans la integració del vincle espiritual amb la vida quotidiana de manera fàcil i natural. Dins del ventall de teràpies que ens ofereixen per a adults, trobem sessions d'acupuntura, assessorament personal, tractaments amb flors de Bach, neteja energètica, reequilibri de xacres, gemmoteràpia o teràpies de so, entre moltes altres. El Centre Maia també treballa amb nens i nadons amb tractaments per al desenvolupament de l'autoestima i naturopatia.

La Gemma i en Martín tenen al seu darrere un gran equip de terapeutes i formadors. Alguns d'ells aporten grans coneixements i teràpies, com el cas de la Brigitta Bach, especialista en Taiji i el Qigong (medicina tradicional xinesa) que ja fa un any que col·labora amb el centre. A banda de les sessions i teràpies, el Centre Maia organitza sortides obertes a tothom per dur a la pràctica aquestes tècniques (el dia 13 de setembre es realitzarà una sortida per practicar Qigong a Capmany), a més de cursos, tallers i conferències.

L'espai es complementa també amb una botiga on podem trobar objectes fabricats amb minerals (posant l´accent en la Shungit, un mineral amb múltiples propietats), com penjolls i elixirs molt útils per a combatre dolors, picades o deixar de fumar, per exemple.