Aquest 7 de setembre obre les portes el primer centre de l'Alt Empordà que ofereix robòtica i programació com a activitats extraescolars al llarg de tot el curs.

La robòtica educativa i la programació són habilitats cada dia més necessàries. Des de llocs com el MIT (Massachusetts Institute of Technology), o les principals empreses de Silicon Valley, s'alcen cada dia més veus d´experts recomanant que la programació i les habilitats d'enginyeria formin part de l'aprenentatge dels nens i joves des de ben petits. I és que quan s'aprèn programació i robòtica, no només aprenem "a muntar robots", que ja de per si és una habilitat interessant i divertida, sinó que aprenem resolució de problemes, pensament seqüencial, lateral i computacional, reaprofitament de coneixements. Avui en dia l'alfabetització tecnològica es considera primordial per al futur de tots els nens.

Les 4C de Lego Education

Edukbits neix amb la intenció d'aportar totes aquestes coses, i moltes més, en un entorn dinàmic i motivador. Inspirats en la filosofia de les 4C de Lego Education (Connectar, Construir, Contemplar, Continuar), Edukbits busca que els nens s'ho passin bé aprenent unes habilitats que en el futur, independentment del camí acadèmic que triïn, els seran de gran utilitat. I les estaran aprenent divertint-se!

A més de les activitats principals de robòtica i programació, Edukbits oferirà també aniversaris temàtics (de robòtica, stop motion) per a totes les edats, tallers monogràfics per a nens, joves adults i tàndems pares-fills, casals tecnològics durant les vacances escolars, pilotatge de drons i altres activitats relacionades amb la tecnologia.

Amb la intenció de donar a conèixer les possibilitats de la robòtica i la programació, durant la resta de setembre es podrà demanar hora per provar les activitats que s'hi duran a terme, per iniciar el curs a l'octubre.

Durant tot el setembre, a més, la matrícula serà gratuïta. Edukbits oferirà cursos de robòtica i programació a partir de 5 anys, sempre adaptant les activitats a les edats i nivells de cada participant. A més, oferirà la possibilitat de participar en una lliga de robòtica amb equips de tot Catalunya, on l'any passat van quedar primers de la seva categoria, i aquest any competiran a la lliga d'or.

"A més de posar la tecnologia a l'abast de tothom, un dels nostres objectius és acabar amb l'exclusivitat masculina en aquest camp" comenta Dolors Casellas, codirectora del centre. "Avui en dia encara sembla que els camps de la tecnologia només puguin interessar els nois. I la realitat és que les poques noies que hem tingut eren molt bones en el que feien. No és una qüestió de gènere, sinó de ganes".