Si ens hem de plantejar canviar la cuina del nostre negoci, paga la pena que ens plantegem quin tipus d'instal·lacions tenim i com podríem millorar les seves prestacions abaratint les despeses energètiques i de temps. Des d'Aiterm us proposem que tingueu en compte els forns de convecció per a aconseguir aquestes millores.

Quina és la diferència entre un forn tradicional i un de convecció? La uniformitat en el repartiment de calor dintre d'aquest, ja que aquest, a l'ésser impulsat uniformement per tot el forn per mitjà dels ventiladors interns, dóna una temperatura constant i uns acabats òptims.

Això permet estalviar fins a un 20% en el temps de cocció, i al mateix temps treballar a una temperatura menor que en un forn convencional.

Un pas més

Un pas més sofisticat són els forns mixtos de vapor + aire calent. Aquests forns podrien ­subs­tituir el 50% dels aparells de cocció convencionals, ja que es poden utilitzar com a planxa o graella i per coure, rostir, estofar, brasejar, coure al vapor, bullir, escalfar (pochar) i en tantes altres aplicacions.

Un altre punt a favor dels forns de convecció és que es poden col·locar diversos aliments a cadascuna de les safates, amb temperatures i necessitats de cocció diferents sense que es produeixi la mescla de sabors.

I si a tot això li sumem un control electrònic amb receptes i maneres de funcionament preprogramades, s'obre un ventall d'aplicacions que convertirà el forn en el cor de la cuina professional.