El Molí d´oli de Garriguella de la família Maset Plana va celebrar, dissabte passat, la 6a edició de la Festa de l´Oli, una ocasió per presentar la collita de cada any i també els resultats i novetats d´aquesta empresa empordanesa. Els assistents van ser obsequiats amb una premsada d´olives tradicional amb una premsa restaurada de principis del segle passat, obtenint Oli Flor, per delectar els assistents. Es repetiran les premsades tradicionals, obertes a tot el públic, els diumenges 7 i 21 de desembre i l´11 de gener de l´any vinent.

Enguany, tot i que la climatologia no ha acompanyat i la producció ha baixat substancialment, segons Julià Maset, gerent i enòleg de l´empresa, més pagesos han confiat en el molí per elaborar oli. És per això que, tot i ser una collita no gaire abundant, Masetplana incrementarà sensiblement prop d´un 10% la producció d´oli d´enguany, molturant més d´1.100.000 quilos d´olives, principalment d´argudell i arbequina.

"Hem sigut capaços de mantenir la qualitat de sempre, amb un color, una aroma, i un sabor equilibrats característics de l´oli de l´Empordà, resultat d´un procediment d´elaboració mecànic i sense escalfor", explicava Maset, tot recordant que per a la collita de l´any vinent ja disposaran d´oli ecològic propi, ja que aquest serà el darrer any de conversió per la normativa de CCPAE.

Altres novetats

El molí garriguellenc també va esmentar valors, com el certificat que tenen de l´empresa LOW Co2, que inventaria la baixa emissió de Co2 del molí a l´atmosfera, així com la cultura de reciclatge de l´empresa, on aprofiten tots els residus com el pinyol d´oliva per alimentar la caldera de biomassa que escalfa tot el molí, les fulles d´olivera que serveixen per aliment de conills de granges veïnes o l´aigua, que després de filtrar-la la reaprofiten per regar les vinyes.

Masetplana també va aprofitar la Festa de l´Oli de dissabte passat per presentar novetats de l´empresa, com la nova marca El Molí de Garriguella®, que contindrà l´oli de DO que produeix l´empresa.