Serveis Funeraris Integrals (SFI), empresa dedicada a la gestió de serveis funeraris des de fa més de 300 anys, ha comunicat avui el canvi del seu nom i imatge corporativa a Àltima. Aquest canvi es produeix després d'11 anys des de la seva creació en els quals el grup s'ha consolidat a Catalunya, amb un total de 25 tanatoris, 5 crematoris i 16 cementiris. Així mateix la presència del grup a la ciutat de Barcelona, a través del tanatori Ronda de Dalt, representa ja el 19% dels serveis de la ciutat.

El grup va tancar l'any 2012 amb una facturació de 46,4M€, la qual cosa va suposar un augment del 8% respecte a la facturació de 2011. Així mateix té previst invertir un total de 11M€ durant 2013 per a la millora i construcció de noves instal·lacions, entre les quals es troben els nous tanatoris de Viladecans (Baix Llobregat) i Sant Vicenç de Castellet (Bages).

Josep Ventura, director general de serveis funeraris d'Àltima, ha declarat que "en els últims anys, hem augmentat la nostra presència a Catalunya i ara, a més de prestar servei a l'àrea metropolitana de Barcelona, Garraf i Penedès, arribem també a la província de Girona (Figueres i Ripoll) i en el Bages (Manresa), millorant la proximitat amb els ciutadans. Així mateix, continuarem invertint en les nostres instal·lacions, per aportar el màxim confort a les famílies i oferir un tracte proper i respectuós". El canvi de nom i imatge corporativa permetrà consolidar al grup el seu posicionament i afrontar els reptes d'un sector que ha experimentat molts canvis en els últims temps. La nova imatge del grup s'implementarà en els propers mesos i ja està activa la nova pàgina web www.altima.sfi.com Àltima, fins ara Serveis Funeraris Integrals, es va fundar l´any 2002 després de la fusió de tres empreses familiars -Ventura, Fenés i Viñas- amb vocació de servei i atenció a les famílies. Actualment, el grup està present en un total de 167 municipis de Catalunya.

Àltima, una nova marca

Àltima és un neologisme creat a partir de les paraules alta i última, i la seva sonoritat recorda a ànima. L'A inicial en forma de fletxa o camí ascendent representa, d'una banda, la missió de l'empresa com a acompanyant i guia en l'últim tram del camí de la vida, i per un altre, transmet la visió d'un grup amb voluntat de creixement i evolució constant.

Àltima, més de 300 anys d'experiència en el sector funerari

Àltima, fins ara Serveis Funeraris Integrals (SFI), és el grup català capdavanter en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris. Àltima, neix de la unió de tres empreses familiars -Ventura, Fenés i Viñas- amb més de 300 anys d'experiència en el sector funerari i un equip humà de 295 professionals. A més del Tanatori Ronda de Dalt, a Barcelona, el grup gestiona també el Tanatori Gran Via a L'Hospitalet de Llobregat i els serveis funeraris de Sant Boi (Baix Llobregat), així com els tanatoris de Vilafranca del Penedès, Sitges o Vilanova i la Geltrú, entre uns altres. Àltima realitza la gestió directa del cementiri comarcal Parc de Roques Blanques, situat en el terme municipal del Papiol (Barcelona).