El món rural, en general, i el sector de la pagesia, en particular, necessita, des de fa temps, d´eines administratives i d´assessorament que ajudin els empresaris i propietaris a gestionar els seus negocis en tots els àmbits. L´empresa Consultors Agraris, fundada fa vint anys a l´Alt Empordà, amb oficines a Figueres i Olot, ha aconseguit convertir-se en un referent d´aquest sector gràcies a la seva feina professional basada en un servei integral als pagesos i ramaders de la demarcació.

Consultors Agraris basa la seva estructura en tres eixos bàsics: l´assessorament, la gestió de finques i la consultoria agroalimentària.

En tant que Oficina Col·laboradora del Departament d´Agricultura, Alimentació i Acció Rural, acreditada per a l´Assessorament Integral Agrari i Rural del mateix departament, Consultors Agraris està especialitzada en la tramitació de DUN´s i gestió d´ajuts, registres oficials, projectes d´obra i activitats, assegurances agràries i generals, gestió d´expropiacions de les diferents administracions públiques i taxació de finques rústiques.

Pel que fa a la gestió de finques, l´empresa es fa càrrec de la planificació i gestió forestal adequada a cada propietat, la gestió d´ajuts, la delimitació de finques rústiques així com els treballs topogràfics i cadastrals que calguin.

Igualment, en l´àmbit de la consultoria agroalimentària, Consultors Agraris gestiona tots els aspectes relacionats amb la seguretat alimentària, els sistemes de qualitat i, com en els casos anteriors, redacta projectes per encàrrec i expedients d´activitats, gestiona ajuts vinculats al sector i garanteix l´assessorament constant i personalitzat als seus clients.

Presents a la Garrotxa

A més de l'oficina central del carrer Sant Pau de Figueres, Consultors Agraris també és present a la Garrotxa amb una oficina pròpia a l´avinguda de Xile d´Olot, especialitzada en consultoria agroalimentària i forestal.