El conseller de Cultura del Govern de la Generalitat i exalcalde de Figueres, Santi Vila, ha votat a les deu del matí al col·legi electoral de l'escola Joaquim Cusí de la capital empordanesa. Per Vila, aquestes "són unes eleccions realment molt importants, que no s'havien d'haver fet mai, ja vam anar a votar fa ben pocs mesos. Confio que, per l'interès del Govern de Catalunya, els grups parlamentaris vinculats al Procés obtinguin una força que els permeti decantar la balança en un sentit o en un altre".

El polític convergent ha parlat sobre els efectes del Brexit i de l'afer d'Antifrau amb el ministre en funcions d'Interior, Jorge Fernández Díaz. Santi Vila espera que aquests dos casos "com a mínim, incitin a anar més gent a votar".

El Conseller opina que "si al Regne Unit tothom s'ho hagués agafat més seriosament, el resultat potser ara seria un altre. Com s'ha explicat, la gent jove, les persones més formades o les que tenien més coneixement de causa van creure que no havien d'anar a votar i així els hi ha anat. Confio que la gent entengui que unes eleccions sempre són importants i cada vot ho és molt".