Aquest diumenge 26 de juny les urnes tornen a ser protagonistes amb la reedició de les eleccions generals, que renovaran el Congrés dels Diputats i el Senat espanyols.

Els resultats del passat 20 de desembre no van permetre als diferents candidats formar un govern i s'han vist abocats a unes noves eleccions. La desmotivació de l'ectorat, per tant, serà la principal clau d'aquests comicis i és per això que els diversos candidats s'han dedicat aquests dies de campanya a alçar la veu per animar un panorama que no sembla gaire esperançador.

El 20-D, l'Alt Empordà només va obtenir un representant a les cambres estatals, el republicà Jordi Martí, que va aconseguir l'acta de senador. Aquest diumenge, la comarca està posicionada per ampliar aquesta marca, sobretot amb la socialista figuerenca Mireia Guerrero, que va de número dos de la llista, encapçalada per Marc Lamuà.

Més complicat ho tenen la figuerenca Maria Àlgels Olmedo, número tres del Partit Popular, i la rosinca Montse Mindan, també tercera a la llista de Convergència.

El màxim de representants que ha obtingut la comarca a Madrid ha estat de tres, a principis de segle.