El cap de llista del PSC a les comarques gironines per a les eleccions del 26-J, Marc Lamuà, ha assegurat aquest dijous que els atractius naturals de la demarcació són "innegables" i aposta per potenciar-los i protegir-los perquè siguin un pols d'atracció turística. "Protegir el medi natural és un element essencial que ha de contribuir al desenvolupament econòmic de la demarcació", ha afirmat el candidat. Lamuà, que ha fet campanya al Baix Ter acompanyat per l'alcalde d'Ullà, José López, s'ha compromès a protegir la Costa Brava de "construccions indiscriminades” i ha posat l'exemple de la Platera de l'Estartit, recuperada amb el desmantellament de les restes de la urbanització que s'hi havia volgut construir anys enrere. "La recuperació d'espais per tornar-los al domini públic és entendre el medi ambient com un dret per a les persones", ha valorat Lamuà.

"Els nostres boscos han estat una font de treball i riquesa de manera històrica. Ara des d'una òptica sostenible també ho han de ser", ha exposat Lamuà que ha desgranat les propostes relacionades amb el Medi Ambient. En aquest sentit, ressalta el candidat que l'activitat al bosc s'ha mantenir perquè també significa tenir-los nets i reduir així el risc d'incendi.

En matèria energètica, Lamuà exposa que les comarques gironines són un territori amb oportunitats d'implantació d'energies renovables per generar energia neta i poden ser pioneres a l'hora de buscar noves fórmules de creació energètica combinat amb el compromís de respecte pel medi ambient. "El potencial eòlic i la capacitat de generar biomassa de les comarques gironines obren noves perspectives que només es poden implantar per consens amb els municipis", ha especificat el cap de llista socialista.

Marc Lamuà ha reiterat que el PSC es manté en la proposta de diluir la dependència dels combustibles fòssils i aposta per reduir les emissions dels habitatges elaborant un programa de valoració energètica de les masses forestals de les comarques gironines i de les possibilitats d'aprofitament de biomassa que presenten. "A la demarcació de Girona els recursos del bosc s'han aprofitat històricament, podem continuar aprofitant aquests recursos però cal executar una política forestal respectuosa", ha assenyalat.

El candidat ha posat èmfasi en els principals punts del programa socialista relacionats amb el medi ambient: legislar sobre les energies sostenibles per beneficiar el seu consum i gravar el d'altres fórmules més contaminants; reformar el mercat elèctric; elaborar un calendari de tancament de les centrals nuclears i tendir a la reforma per reduir a zero les emissions dels habitatges; renovar el parc de vehicles i impulsar la indústria per produir vehicles propulsats per energies netes; i revisar el model de mobilitat per implantar-ne un altre de mobilitat sostenible donant prioritat a les vies ferroviàries, el transport públic i els aparcaments de dissuasió a grans nuclis urbans per alleugerir el tràfic contaminant a les ciutats.