Girona

Puigdemont demana "gasolina" en forma de vots pel darrer tram del procés

El president apel·la directament a les demarcacions de Lleida i Girona per donar "un missatge nítid" de suport a CDC

23.06.2016 | 07:16

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat als catalans "gasolina" en forma de vots per encarar el darrer tram del procés "amb molta força". Per a Puigdemont, cal enviar un missatge "nítid i clar" sobre el suport que rep el partit del president i ha apel·lat directament als votants de Girona i Lleida, dues demarcacions on el 20-D van ser la força guanyadora. En una entrevista a Televisió de Girona, el president ha assegurat que el full de ruta es pot complir "amb 18 mesos o abans i tot" i ha dit que serà crucial superar la qüestió de confiança i que els partits independentistes treguin un bon resultat el proper diumenge. "Els nostres vots seran decisius", ha assegurat Puigdemont, que alerta els partits espanyols que o atenen les demandes de Catalunya "o no se'n sortiran". El president no descarta que si no se soluciona la qüestió catalana es pugui anar a unes terceres eleccions.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha insistit en la importància que Convergència obtingui un bon resultat el proper 26 de juny. Segons apunta, serà un "missatge de suport" també al president i al full de ruta. Puigdemont creu que el procés es troba en la fase final i que, ara més que mai, cal "confiança i màxim suport". Directament, el líder de l'executiu català s'ha dirigit als votants gironins i lleidatans, demarcacions on el 20 de desembre va guanyar el seu partit (llavors sota les sigles de Democràcia i Llibertat).

"Necessitem gasolina per encarar el darrer tram del procés amb molta força", ha demanat. Puigdemont s'ha mostrat convençut que el full de ruta es pot portar a terme. "Ara dic amb més rotunditat que es pot complir en 18 mesos o abans i tot", ha declarat. Ara bé, ho ha supeditat també als resultats del 26-J i de si supera o no la qüestió de confiança plantejada per al setembre al Parlament.

El referèndum pactat, únic escenari de moment

Per al cap del Govern, "l'únic escenari" que es planteja és el d'un referèndum pactat i ha descartat parlar d'altres possibles opcions, com el referèndum unilateral. "Ara no ajuda plantejar altres escenaris, lluitarem fins al final per poder tenir un referèndum pactat i si no és possible no ens aturarem però ja ho parlarem en el seu moment", ha declarat.

Per tal que aquest referèndum pactat sigui realitat, Puigdemont assegura que serà clau el suport que rebin els partits independentistes. Alerta, a més, que si els partits espanyols no fan cas de les demandes de Catalunya podrien abocar l'Estat a unes terceres eleccions. "O la política espanyola compta amb les demandes de Catalunya de fer un estat independents o no se'n sortirà", ha subratllat.

Puigdemont ha assegurat que Catalunya ha fet "tots els intents" de trobar una solució però que els governs espanyols –tant de PP com de PSOE- no han atès les demandes. "Ho hem provat tot i Espanya no ha volgut canviar, l'època del peix al cove s'ha acabat, l'independentisme ha vingut per quedar-se", ha remarcat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent
Enllaços recomanats: Premis cinema