El candidat del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha valorat les gravacions que desvetllen conxorxes entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel De Alfonso, per investigar càrrecs d'ERC i Convergència. Segons Lamuà, el PP ha traslladat la campanya "cap a nivells de vergonya insòlits en democràcia". El cap de llista creu que els populars "han anat més enllà de la corrupció" i s'han mostrat com un partit "sense cap escrúpol". Això porta Lamuà a demanar la dimissió de Fernández Díaz. Per tot plegat, el candidat defensa que el seu partit és "l'alternativa davant els escàndols i el to agre que ha agafat la campanya". Lamuà ha fet un acte electoral a l'antic convent dels Caputxins de Figueres amb el suport del primer secretari dels secretaris catalans, Miquel Iceta.

El candidat del PSC, Marc Lamuà, ha criticat durament el PP i el seu ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per les filtracions sobre les converses entre el mateix ministre i el director Antifrau. "El PP és un partit sense cap escrúpol que perjudica directament, i de manera preocupant, la separació de poders d'un estat democràtic", ha declarat Lamuà, que demana la dimissió del ministre o que Mariano Rajoy el destitueixi "de manera fulminant".

"A la vista de l'escàndol que afecta el ministre i candidat i també a la vista del to agre que s'ha instal·lat la campanya, el PSC es presenta com l'alternativa”, ha declarat des de Figueres, en un acte electoral a l'antic convent dels Caputxins amb el suport del primer secretari dels secretaris catalans, Miquel Iceta.

El candidat gironí ha remarcat que l'objectiu del seu partit és ser "representant de tots els ciutadans de la demarcació" a Madrid i, per això, ha demanat el vot pel PSC. "No ens trobaran en discussions estèrils, ni en actuacions polítiques per defensar els interessos d'uns pocs, ni en casos de corrupció; anem a Madrid a treballar pels ciutadans i ciutadanes", ha manifestat.