La cap de llista d'ERC per Girona, Teresa Jordà, ha manifestat que la independència és un procés que es fa "per dignitat" i per millorar la vida dels catalans. "Al nostre país hi ha gent que pateix cada dia i per això estem fent la independència, per dignitat", ha declarat. Jordà creu que Units Podem "té bones intencions" però creu que no podrà portar endavant el referèndum que promet i, a més, creu que "no té pla B". "Nosaltres ja ho hem demanat en setze ocasions, ja n'hi ha prou, marxem", ha manifestat. ERC ha fet un acte electoral al parc del Migdia, on ha participat també el candidat al Senat per Barcelona, Santiago Vidal. El jutge ha assegurat que l'Estat "no sap on va" i, en canvi, ha reivindicat que Catalunya té "un projecte il·lusionant". A més, ha destacat el suport de Girona al procés independentista. "Si tot Catalunya fos com Girona ja fa temps que seríem independents", ha manifestat.

La cap de llista d'Esquerra per Girona, Teresa Jordà, ha defensat que el seu partit vol la independència per millorar la vida dels ciutadans. "Ara és el moment, s'ha acabat; al nostre país hi ha gent que pateix cada dia i per això estem fent la independència, per dignitat", ha afirmat.

Segons denuncia, per al PP "treballar és un privilegi i no un dret". Per això, Jordà ha assegurat que des d'ERC estan "farts" d'aquells que creuen que és un privilegi "encendre la llum o voler que un tren de Renfe arribi puntual".

Des d'un acte electoral al parc del Migdia, la cap de llista també s'ha referit als plans d'Units Podem sobre el referèndum. Segons creu, "tenen bones intencions però no tenen un pla B" i ha recordat que fins a setze vegades han demanat el referèndum al Congrés dels Diputats i que mai ha tirat endavant. "Ja n'hi ha prou, marxem’, ha declarat.

Segons la cap de llista, el moviment en favor de la independència "no té aturador". "És un projecte gran, nou i farcit d'oportunitats; la més gran és construir un país decent, una República per a tothom", ha sentenciat.

La candidatura gironina ha rebut el suport del jutge Santi Vidal, candidat al Senat per Barcelona, que ha volgut agrair el pes que té l'independentisme a la demarcació. "Si tot Catalunya fos com Girona ja fa temps que seríem independents", ha assegurat. Vidal ha criticat l'estat espanyol perquè "no sap on va". "No tenen com nosaltres un full de ruta, en aquests moments Espanya és un fracàs, mentre que Catalunya un projecte il·lusionant", ha remarcat.