Girona

Teresa Jordà (ERC): "Els ciutadans defineixen el model de republicanisme"

La cap de llista al Congrés per Girona participa a l'acte central del partit a Sabadell que marca l'equador de campanya

19.06.2016 | 08:13

La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, ha assegurat que "els ciutadans són els qui defineixen el model de republicanisme que construirem entre tots plegats". Durant l'acte central que el partit ha fet a Sabadell, coincidint amb l'equador de la campanya, Jordà ha assegurat que "la nova República catalana estarà al servei de les persones" i que les seves necessitats passaran "per davant de les polítiques ràncies i retrògrades de servei a les grans empreses que representa l'actual model de l'estat espanyol". A l'acte de Sabadell també hi han pres part, a més del cap de llista per Barcelona Gabriel Rufián, el número 2 per Barcelona Joan Tardà i el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Teresa Jordà ha volgut insistir avui en el model econòmic que tindrà la nova República catalana. Ho ha fet aprofitant l'acte central que s'ha fet a Sabadell, on ha insistit que ERC posarà "les persones i els ciutadans" al centre, per davant dels interessos "de les grans empreses", que és on es recolzen les "polítiques ràncies i retrògrades" de l'Estat.

El cap de llista per Barcelona al Congrés, Gabriel Rufián, ha fet una crida al miler de persones que han seguit el míting perquè es mobilitzin i vagin a les urnes aquest 26-J. "Si no ens vam rendir quan érem els menys, no ho farem ara que som els més", ha dit.

Per la seva part, el número 2 de la llista per Barcelona, Joan Tardà, ha fet una nova crida a la unitat de l'independentisme i ha demanat, adreçant-se a l'electorat d'esquerres, el suport "dels companys i companyes de la CUP perquè ens ajudin a guanyar".

En el discurs que ha tancat l'acte, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet èmfasi en la transversalitat del partit i en la diversitat de la candidatura, "exponent de la realitat del país". Junqueras, a qui els assistents han aclamat com a "futur president de la República catalana", ha reivindicat per al nou país una societat "lliure, justa i oberta". "La diversitat no s'ha de tolerar, s'ha d'estimar", ha assegurat.

El president d'ERC ha assegurat que el partit és "qui encara millor tots els elements i herències" de la lluita "per a la llibertat" de Catalunya. "I les aprofitarem per portar aquest país a la victòria", ha dit.

"No volem que aquest país calli mai"

Adreçant-se sense citar-lo al líder de Podemos, Pablo Iglesias, Oriol Junqueras també li ha respost l'afirmació que va fer dies enrere, quan va dir que si la coalició d'esquerres guanya, això portaria 25 anys de tranquil·litat per a Catalunya. "No ens conformarem amb un gest que ens faci callar 25 anys; no volem que aquest país calli mai, volem assegurar-nos que guanyarem", ha dit el president d'ERC.

Junqueras ha ratificat el compromís absolut d'Esquerra "amb la independència i amb la netedat" i ha recordat que el "mandat etern" del partit és "donar veu a aquest poble perquè esdevingui un país lliure amb una societat justa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent
Enllaços recomanats: Premis cinema