La cap de llista d'En Comú Podem (ECP) al Congrés per Girona, Marta Sibina, ha criticat que el tractat transatlàntic de comerç "posa en joc" l'agricultura i les economies familiars que depenen del sector a la demarcació. La candidata assegura que l'acord entre Europa i els Estats Units és una "flagrant pèrdua de drets" i suposa cedir "capacitat democràtica al poder de les transnacionals". Per això, Marta Sibina ha reclamat que es faci un referèndum on es pregunti a la ciutadania si avalen o no el tractat, perquè aquesta "també és una qüestió de sobirania". La cap de llista d'ECP avança que, si surt escollida diputada, lluitarà a Madrid per aconseguir que l'estat espanyol es declari "lliure" del TTIP (que són les sigles amb què es coneix el tractat internacional).

Marta Sibina ha volgut centrar aquest diumenge el missatge electoral en comerç i economia. La cap de llista ha criticat el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), acordat entre Europa i els Estats Units, per la "flagrant pèrdua de drets que suposa" i perquè suposa cedir "sobirania i capacitat democràtica al poder de les transnacionals".

"Cal que plantegem un referèndum sobre el TTIP ja que és, sense cap mena de dubte, una qüestió de sobirania", ha assegurat Sibina. Fent referència a la demarcació d'on és cap de llista, la candidata assegura que el tractat perjudica l'agricultura i les economies familiars que depenen del sector. "A més, també estan en joc la sobirania alimentària i el nostre patrimoni ecològic", ha afegit Sibina.

"El tractat defensa la lliure circulació de capital i de mercaderies per sobre dels drets de la ciutadania, individuals i col·lectius, i ataca les garanties judicials que vetllen per la legalitat i la protecció social", ha assegurat. En aquest sentit, ECP "exigeix" a l'estat espanyol que es declari "lliure de TTIP" i, si Podemos governa a la Moncloa, promet impulsar un referèndum sobre l'acord.

La coalició també denuncia que existeixen altres acords complementaris, com l'Integral d'Economia i Comerç (CETA) o el que se centra sobre el Comerç i el Serveis (TISA) que "haurien de passar per les mateixes garanties democràtiques d'aprovació de la societat". Per això, Marta Sibina assegura que la formació que representa rebutja "qualsevol tractat internacional que redueixi els drets i les llibertats fonamentals i que posi la circulació del capital i les mercaderies per sobre els drets de les persones".