La cap de llista al Congrés del PPC per Girona, Concepció Veray, ha criticat que la Generalitat paga tard les ajudes europees de la Política Agrària Comuna (PAC), que l'Estat transmet a les diferents comunitats perquè les abonin. La cap de llista ha demanat al Govern que "millori el mètode i el temps de pagament" de les ajudes al sector primari, perquè "sigui més ràpid el tràmit" i ha alertat del risc que aquestes subvencions desapareguin si Catalunya és independent, "perquè quedaria fora d'Europa". "Només un govern fort del PP defensarà els interessos dels agricultors i ramaders gironins dins la Unió", ha subratllat Veray. La cap de llista ha fet campanya aquest divendres a la Garrotxa i al Pla de l'Estany.

Concepció Veray ha volgut donar suport al sector primari visitant l'explotació ramadera Juscafresa de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany). La candidata ha assenyalat que la pagesia "és molt important per a la recuperació econòmica" i ha criticat que la Generalitat pagui "amb retard" les ajudes europees de la PAC, "que el govern espanyol dóna a través de les comunitats autònomes".

En aquesta línia, Veray ha reclamat al Govern que "millori el mètode i el temps de pagament" de les subvencions europees "perquè sigui més ràpid el tràmit" i ha alertat que "una hipotètica Catalunya independent quedaria fora d'Europa i, per tant, perdria aquestes ajudes". Per a la candidata, "només un govern fort del PP defensarà els interessos dels agricultors i ramaders gironins davant la Unió Europea".

La cap de llista ha subratllat que "les ajudes de la PAC es mantindran sempre que Espanya continuï la seva recuperació amb el PP al capdavant i, per tant, amb la imatge creïble i fiable que hem recuperat en els darrers dos anys de fortalesa dins la Unió Europea".

Visita a la Garrotxa

A més del Pla de l'Estany, la candidata també ha passat aquest divendres per la Garrotxa. Des d'Olot, Concepció Veray ha assegurat que la comarca seguirà essent "una prioritat" per als populars. I ho ha exemplificat dient que ja "ho han demostrat" durant el mandat 2011-2015, "amb el projecte de la variant d'Olot i la millora de l'N-260 a la Vall de Bianya".

Concepció Veray ha recordat que Foment va treure ja a exposició pública la proposta del Ministeri i que l'Estat ja s'ha compromès a acceptar l'al·legació que li va fer l'Ajuntament d'aquest municipi. "Atendrem la petició de la Vall de Bianya, que demana dos projectes separats respecte a la variant i la millora de l'N-260, i que es facin millores puntuals al pas pel municipi", ha conclòs.

Aprofitant la seva visita a Olot, Veray també ha explicat als garrotxins les 26 mesures que els populars porten al programa per al 26-J referides a la recuperació de l'ocupació, a les pimes, als autònoms, als emprenedors, les famílies, l'educació, la sanitat pública i l'estat del benestar. "Per seguir aquest camí, és molt important concentrar el vot en el PP", ha subratllat.