La candidata d'En Comú Podem per Girona, Marta Sibina, creu que cal aplicar una renda mínima tant pels que no treballen com per aquelles persones que tenen feines precàries i uns ingressos inferiors als 675 euros. Aquesta és una de les propostes electorals de la formació, la renda garantida de ciutadania. "Aquesta mesura està orientada a combatre les desigualtats i busca cobrir les necessitats mínimes de les persones sense recursos que ho estan passant més malament", ha manifestat. La formació creu que per viure "de manera digna" s'ha de garantir als ciutadans uns ingressos de 900 euros. Ara bé, també proposa mesures per limitar i controlar que no hi hagi "frau" en el cobrament d'aquestes ajudes. La formació també fa altres propostes en clau econòmica, com impulsar una banca pública, derogar les reformes laborals, augmentar el salari mínim i perseguir el frau fiscal de les grans fortunes, entre d'altres.

La formació ha presentat aquest dijous algunes de les seves propostes en clau econòmica. Per a En Comú Podem, cal garantir una renda mínima de ciutadania per garantir que les persones amb menys recursos cobrin, com a mínim, 900 euros al mes. El partit creu que aquest tipus d'ajuda no només han d'anar adreçada a les persones sense feina sinó també al que s'anomenen "treballadors pobres". En tots els casos, serien ajudes econòmiques per a les persones que no arriben als 675 euros mensuals.

El partit, però, també proposa algunes limitacions i fórmules de control per evitar el frau en el cobrament d'aquestes ajudes. Per una banda, i per evitar que es pogués donar el cas de renúncia a feines amb sous iguals o inferiors a les prestacions, ECP apunta que la quantitat del complement mai serà superior als 675?euros. A més a més el dret a cobrar el complement serà temporal i amb una retirada gradual i, per evitar possibles situacions de frau, només s'aplicarà a partir de 250?euros.

En Comú Podem planteja aquesta prestació de la Renga Garantida de Ciutadania com una prestació no contributiva de la Seguretat Social. "Es destinarà únicament a fer front a situacions de necessitat en majors d'edat i augmentarà en funció dels membres que en depenguin, fins a un màxim de 1.290?euros que contempla increments addicionals del 35% pel segon membre i del 20% per a la resta, partint de la prestació bàsica", ha detallat Sibina.

La cap de llista del partit a Girona ha explicat algunes de les mesures econòmiques per les quals aposta la formació i que han de contribuir a reactivar l'economia, augmentar la demanda interna i canviar el model fiscal. "Cal disposar d'una banca pública, cuidar les pimes i els autònoms, impulsar els programes de segona oportunitat, deixar enrere les polítiques d'austeritat, derogar les reformes laborals, augmentar el salari mínim i perseguir el frau fiscal de les grans fortunes apostant per una fiscalitat progressiva, on pagui més qui més té", ha afirmat.