La candidata al Congrés de Ciutadans (C's) per Girona, Margarita Santo, proposa garantir un lloguer social durant tres anys a aquelles famílies que es troben en situació d'emergència. Santo, que avui ha visitat la Creu Roja de Girona, ha presentat una bateria de propostes per combatre la pobresa, lluitar contra l'atur i impulsar l'accés a l'habitatge. La candidata assegura que la situació actual "és preocupant" i recorda "que hi ha més de set milions d'espanyols amb greus dificultats per pagar els rebuts dels serveis bàsics, com la llum o l'aigua". Permetre que les famílies atrapades per la hipoteca puguin fer dacions en pagament, augmentar les ajudes per aquells qui tinguin fills al càrrec o elaborar un pla de xoc contra l'atur de llarga durada estan entre les propostes de C's.

Santo ha centrat el missatge de campanya d'aquest dijous a explicar les mesures que C's porta al programa per combatre "les desigualtats, l'atur massiu, el treball precari i temporal i la pobresa, especialment la infantil". En matèria d'habitatge, la cap de llista al Congrés ha proposat garantir lloguers socials durant tres anys a totes les famílies que es trobin en situació d'emergència habitacional.

A més, la cap de llista també vol impulsar una llei de segona oportunitat per a les famílies que no poden fer front als rebuts de la hipoteca, permetent que puguin fer una dació en pagament del seu habitatge (després de fer-ne una nova taxació). Dins aquest bloc, Santo també vol que la Constitució reconegui el dret d'accés a l'habitatge, que es millori el mercat de lloguer donant "seguretat" als propietaris amb noves bonificacions o modificar la llei actual per permetre que els pisos buits se cedeixin a un fons d'habitatge social.

"Les nostres propostes en política social busquen combatre la desigualtat i la pobresa a Espanya i donar una segona oportunitat a les famílies i els joves", ha dit Margarita Santo. Dins el paquet de mesures que C's porta al seu programa hi ha recuperar la inversió en dependència i incloure un complement salaria per a aquelles persones que, malgrat treballin, "no arriben a final de mes". Augmentar les ajudes per tenir fills al càrrec i elaborar un pla de xoc per combatre l'atur juvenil i el de llarga durada (sobretot, en majors de 45 anys) són altres de les propostes.

Per últim, la candidata de C's s'ha referit a la "xacra" de la violència de gènere. "Volem eradicar el masclisme i la violència de gènere, i Ciutadans proposa fer-ho a través de la pedagogia", ha dit. I hi ha afegit: "Ens cal educar en la igualtat". Santo ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb la direcció de la Creu Roja a Girona.