El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha criticat que l'estat espanyol apliqui la política "d'inversió zero" al litoral. Segons Xuclà, Madrid fa anys que ha demostrat "incompetència i ineficiència" a l'hora d'invertir en la reposició de sorra de les platges, completar els camins de ronda i acabar projectes a mig fer. Això ha obligat alguns ajuntaments com el de Platja d'Aro, ressalta Xuclà, a posar diners de la seva pròpia butxaca per suplir la manca d'inversions i que el ciutadà "no noti" les conseqüències.

"Com que l'Estat no intervé, els ajuntaments han de prendre la iniciativa i Platja d'Aro posarà en funcionament la setmana que ve el camí de ronda des de Sa Conca fins a Torre Valentina pagat pel mateix ajuntament i els veïns", ha criticat. Xuclà ha fet campanya al Baix Empordà amb el conseller Santi Vila, que fa una crida al vot per demostrar el 26-J que les comarques gironines continuen sent "el graner" del sobiranisme.

"Com que l'Estat s'ha retirat de les seves competències i obligacions, veiem cada cop més com els mateixos ciutadans i les administracions han d'agafar la iniciativa", ha criticat Xuclà. El candidat posa per exemple la desinversió en costes i ha criticat que, en els pressupostos de l'executiu del PP, les partides destinades a reposició de sorra o obres pendents han estat "zero".

"El nostres compromís va vinculat a corregir amb un gir copernicà la política actual del govern de l'Estat en costes, calen inversions", ha afegit Xuclà. El cap de llista convergent ha lamentat que alguns ajuntaments, com el de Platja d'Aro, s'hagin vist obligats a suplir amb diners propis aquesta falta d'inversió. Jordi Xuclà posa com a exemple la inversió que fa Platja d'Aro en el camí de ronda entre Sa Conca i Torre Valentina. "Davant la ineficiència, la incompetència i la retirada de l'Estat, han assumit competències que no els hi són pròpies", ha assegurat.

Xuclà espera ara que "Soraya i els seus muchachos" no acabin portant Platja d'Aro als tribunals per invasió de competències quan "l'únic que fa l'ajuntament és donar resposta a les importants llacunes de l'Estat".

El cap de llista gironí creu que aquesta "incompetència" de l'Estat ha de quedar clara davant els votants. "Són elements que ha de tenir la ciutadania per decantar el seu vot", ha afegit. "El sobiranisme català ha de sortir reforçat el 26-J", ha ressaltat Xuclà que recorda que des de Madrid es comptaran els vots dels partits sobiranistes. "I això no inclou Podemos, que l'únic que vol fer és substituir el PSOE com a referència de l'esquerra espanyola i anar contra l'objectiu de la plena sobirania de Catalunya", conclou.

Santi Vila ha donat suport al candidat i ha fet una crida a la mobilització de l'electorat gironí. "Girona sempre ha estat un gran graner electoral del catalanisme, del patriotisme modern i progressista, que no revolucionari però tampoc conservador", ha reflexionat Vila. En aquest sentit, espera que el 26-J la demarcació "torni reaccionar" i confiï en una Convergència "amb un espai renovat amb el president Puigdemont al capdavant, un espai progressista que té molt clar allà on està ancorat, nítidament patriota i compromesa amb el moment que viu el país".