La cap de llista al Congrés de Ciutadans (C's) per Girona, Margarita Santo, s'ha compromès a recolzar la direcció del Parc Científic i Tecnològic perquè es trobi sortida al concurs de creditors. Si no es pot lligar un acord abans de finals de juliol, el complex es veuria abocat a la liquidació. La candidata de C's, que ha visitat aquest dimarts el parc, ha dit que "el concurs de creditors en paralitza la dinàmica" i s'ha compromès, si surt escollida, a treballar "per trobar una solució a la situació". Santo ha posat el parc de la UdG com a exemple de "recerca, investigació i innovació" i ha dit que és un "referent" al territori. La cap de llista també ha aprofitar la visita per defensar la creació d'un nou sistema estatal que reforci l'I+D+I.

Margarita Santo ha visitat aquest matí el Parc Científic i Tecnològic, situat a la Creueta de Girona, i s'ha reunit amb la seva directora, Anna Albar. Allà, la candidata s'ha interessat per la situació que travessa el complex, immers en concurs de creditors des del gener de l'any passat i amb un deute de 27,6 MEUR.

Després que els seus responsables es reunissin amb representants del govern espanyol a Madrid, i que la situació no s'hagi desencallat, la direcció del parc té de termini fins a mitjans de juliol per intentar tancar un acord (proposta de conveni) amb els creditors. Sinó, es veuria abocat a la liquidació.

La cap de llista de C's ha lamentat que el concurs "paralitza" la dinàmica del parc i s'ha compromès, si surt escollida diputada, a treballar des del mateix 27 de juny "per trobar una solució a aquesta situació" i donar suport a la proposta de la direcció. "Esperem que hi hagi acord per donar llum i prioritzar l'activitat que duu a terme el complex", ha concretat Santo.

La candidata ha afegit que, des de C's, es vol que les empreses "inverteixin i s'implantin a la demarcació de Girona" i que el parc de la UdG "continuï essent un referent en recerca, investigació i innovació". "El Parc Científic creix cada dia i és un referent; aquí hi treballen 1.311 persones i les empreses que hi estan ubicades funcionen", ha indicat Margarita Santo.

Sistema d'innovació i reforç en I +D+I

La cap de llista al Congrés de C's ha aprofitat la visita al parc de la UdG per defensar la creació d'un nou sistema estatal d'innovació i reforç en investigació, desenvolupament i innovació (I+D+I). "La inversió en I+D+I és fonamental per al creixement i competitivitat de les economies de les comunitats autònomes", ha dit Santo.

La candidata ha lamentat que, durant el mandat del PP, els populars hagin "retallat en aquest àmbit, que C's considera prioritari" i que, en canvi, hagin destinat "recursos per mantenir duplicitats i triplicitats a l'administració". Per últim, en referència a l'impuls de la investigació i la innovació, Santo també ha desgranat altres propostes que C's porta al programa electoral: la creació d'un gran pacte nacional per fer avançar la ciència (implantant el mètode científic com a "obligatori" a secundària), la creació de centres d'investigació d'excel·lència i l'impuls d'una xarxa d'instituts tecnològics per a la investigació aplicada "amb inversió mixta, tant pública com privada".