El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha centrat el primer diumenge de campanya en un tema dels temes cabdals en matèria d'infraestructures a les comarques gironines: el desdoblament de l'N-II. Durant una visita a les obres aturades de Vilademuls, Xuclà ha denunciat que "l'N-II simbolitza la voluntat premeditada d'asfíxia del PP a les comarques gironines, que estan al cul de sac de les inversions de l'estat espanyol". Davant aquest escenari, Xuclà s'ha compromès a impulsar les obres que queden pendents durant el pròxim mandat. "Adquireixo el compromís de negociar amb l'Estat el traspàs a la Generalitat del tram de la N-II entre Maçanet i Tordera. Amb aquest traspàs, la carretera serà de la Generalitat i podrà ser desdoblat immediatament", ha anunciat.

Xuclà ha recordat que l'any 2012 l'aleshores ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar que aquest tram de la N-II no forma part del Pla estatal de desdoblament de carreteres. Des d'aquell moment, segons Xuclà, Convergència "ha plantejat el traspàs de la carretera a la Generalitat però amb la majoria absoluta del PP ha estat un diàleg de sords".

Segons ha recordat Xuclà, actualment el govern de l'Estat té pressupostats 15 milions d'euros per millores d'aquest tram. Davant d'aquest escenari, considera que amb un traspàs "ben negociat", el Govern "podria fer front al desdoblament en un termini màxim de dos anys des del traspàs efectiu". Xuclà ha assegurat que el projecte de desdoblament ja està redactat. "Hem d'anar per feina i ser propositius", ha afirmat.

El candidat ha lamentat l'estat de la N-II quan ja s'han complert 21 anys de l'anunci del seu desdoblament per part de l'aleshores ministre d'Obres Públiques, Josep Borrell. "Han passat 21 anys des d'aquell anunci i la N-II continua fent que Girona sigui la demarcació amb menys quilòmetres d'autovia desdoblada de tot l'Estat espanyol", ha criticat.

El candidat gironí ha anunciat que CDC també aposta pel desdoblament de l'N-II fins a la frontera francesa -i no una duplicació com estudia l'Estat- amb l'objectiu de garantir-ne la seguretat i aconseguir que "la variant de Figueres deixi de ser un dels punts més perillosos de la xarxa viària gironina".

Xuclà, a més, ha carregat contra el Govern del PP a qui ha acusat de "prendre'ns el pèl amb l'adjudicació de petits trams de la N-II d'entre dos i tres quilòmetres als quals dóna períodes d'execució de 40 mesos quan aquestes obres es poden fer perfectament en sis o nou mesos".

El cap de llista també ha assegurat que CDC aprofitarà el previsible escenari de majoria relativa que es dibuixarà l'endemà del 26-J per ser "extremadament pràctics" al Congrés dels Diputats i aconseguir assumptes concrets per a les comarques gironines que, "malauradament encara depenen de Madrid, i que eren impossible en l'època asfixiant del govern amb majoria absoluta del PP". Per això ha instat als gironins a exercir un "vot útil" el pròxim 26 de juny donant suport a CDC.

La candidata al Senat per Girona, Clàudia Massó, la diputada de JxSí, Dolors Rovirola i l'alcalde de Vilademuls, Àlex Terés han acompanyat en Jordi Xuclà durant la visita a les obres aturades de la N-II a Vilademuls.