El cap de llista del PSC per Girona al Congrés, Marc Lamuà, s'ha compromès a donar "un impuls definitiu" al tram de la variant d'Olot que pertoca a l'Estat, i fer-ho d'acord "amb el traçat alternatiu que defensa el territori". El candidat ha posat l'obra com un exemple de "l'immobilisme del PP" i ha subratllat que la nova carretera s'ha de fer, necessàriament, amb respecte cap al medi ambient "per l'alt valor i pel patrimoni que representa el paisatge a la Garrotxa". Lamuà, que aquest matí ha fet campanya a Olot, també ha assegurat que, si surt escollit diputat, anirà a Madrid a fer "política de proximitat" i a defensar "els interessos dels gironins". "Nosaltres no anem a Madrid a parlar de política, anem a fer-ne", ha subratllat.

El candidat socialista per Girona al 26-J ha fet aquest dilluns campanya per la Garrotxa. Allà, Marc Lamuà ha volgut presentar quina serà la postura del partit en relació al tram de la variant d'Olot que li pertoca fer a l'Estat. S'està pendent que el ministeri resolgui les al·legacions del territori, però de moment l'única resposta que s'ha rebut és el silenci administratiu.

Davant d'això, Lamuà s'ha compromès a "desencallar l'immobilisme del PP donant un impuls definitiu a la variant d'Olot amb el traçat alternatiu que defensa el territori". És a dir, que la carretera no passi pel pla de Bianya i que la volta a Olot se solucioni fent una connexió entre el tram de la Generalitat -que acaba a l'Hostal del Sol- i l'autovia A-26.

El candidat socialista ha vinculat necessàriament la variant amb el respecte per al medi ambient "per l'alt valor i pel patrimoni que representa el paisatge a la Garrotxa". Per a Lamuà, les actuacions i projectes de l'executiu estatal "han de contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones". "El desdoblament de la variant és fonamental, per exemple, perquè el sector carni faci un sal qualitatiu", ha reflexionat el cap de llista.

Durant la seva visita a Olot, on ha fet campanya al mercat, Marc Lamuà ha rebut el suport del portaveu del PSC i regidor a l'Ajuntament Josep Guix i del primer secretari dels socialistes garrotxins, Albert Bramon. Guix ha reforçat el compromís de Lamuà dient que "van ser governs socialistes els que van desencallar projectes fonamentals per a la Garrotxa". I com a exemple, ha posat el túnel de Bracons (aquest, fet per la Generalitat) o la variant dels túnels de Castellfollit (que va executar el govern Zapatero).

"Política de proximitat"

D'altra banda, Lamuà ha insistit en la voluntat dels socialistes gironins per defensar els interessos de la demarcació al Congrés: "L'altre dia li sentia dir al nostre número 2 per Barcelona, Manel Cruz, que és freqüent trobar partits que parlen de política però que aquests partits, en realitat, no fan política", ha dit el cap de llista gironí. "Nosaltres no anem a Madrid a parlar de política, anem a fer política de proximitat en defensa dels interessos dels nostres conciutadans de les comarques gironines", ha conclòs Lamuà.