La candidata d'En Comú Podem (ECP) per Girona, Marta Sibina, ha desgranat aquest dissabte les propostes en polítiques "actives i efectives" per generar nova ocupació. "Generar un canvi de sistema productiu, derogar les reformes laborals i incrementar el salari mínim interprofessional són les mesures que En Comú Podem presentem en matèria d'ocupació i per combatre l'atur" ha comentat. Sibina ressalta que no n'hi ha prou amb generar llocs de treball, a més han de ser de qualitat. "Necessitem recuperar la capacitat adquisitiva dels nostres salaris per reactivar l'economia, ja que és la despesa de la població assalariada un dels factors, junt amb la millora de les prestacions d'atur i la despesa en serveis públics, imprescindible per a garantir el finançament del gir social que necessita la política econòmica a l'estat espanyol", ha afegit.

Per això, ECP aposta per incrementar el salari mínim interprofessional fins a arribar a l'objectiu de la Carta Social Europea del 60% del salari mitjà pactat en conveni col·lectiu (actualment 1.000 euros).

Les propostes d'ECP passen per derogar la llei de desindexació de l'economia espanyola perquè l'IPC torni a ser l'índex de referència per a l'actualització de preus en tots els sectors de l'economia, introduir clàusules de revisió salarial que siguin en funció de l'IPC real i, per últim, ampliar els nivells de cobertura del Fons de Garantia Salarial augmentant el nombre de mensualitats i els imports màxims, tant pel que fa a indemnitzacions com a salaris.