El cap de llista del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, ha fet campanya aquest diumenge a Roses, on ha instat a superar el turisme de "sol i platja" per avançar cap a un model més sostenible, posant èmfasi en el medi ambient protegit i el desenvolupament de productes turístics adaptats a les noves demanes. "El turisme és un dels nostres sectors essencials i reclama, per exemple, una millora en les infraestructures a Roses que contribuirà de manera directa en la millora del model turístic de la vila", ha afirmat Lamuà. El candidat ressalta que tots i cadascun dels recursos que l'Estat destini a les comarques gironines han de perseguir l'objectiu de "millorar les condicions de vida de les persones i crear ocupació".

El cap de llista socialistes ha fet campanya aquest diumenge a Roses amb la candidata al Senat, Cristina López, i ha reivindicat recursos per al turisme. Per a Lamuà, si bé el model de sol i platja és encara el motor del sector turístic a la Costa Brava, l'antiguitat d'aquesta proposta, afegida a la competència que ha sorgit en altres punts d'Europa, fa necessari avançar de manera decidida a favor de la sostenibilitat i el desenvolupament de productes turístics adequats a una nova demanda.

"Ho repetiré tantes vegades com calgui: tots els recursos que l'Estat destini a les comarques gironines han de tenir el propòsit de millorar les condicions de vida de les persones i crear ocupació", ha afirmat Lamuà, que recorda que el turisme és un dels sectors essencials a la demarcació i reclama, per exemple, una millora en les infraestructures a Roses per contribuir de manera directa en la millora del model turístic de la població.

En aquest sentit, ha recordat Lamuà, convé tenir present la necessitat de plantejar nous projectes des de Roses amb la perspectiva d'eixamplar-les cap a la comarca de l'Alt Empordà i, amb aquesta finalitat, cercar més recursos, tant a l'administració de l'Estat com a la Diputació i la Generalitat. "La Generalitat té limitada 'sine die' la seva capacitat de finançament, així que cal plantejar projectes amb el propòsit de participar en els Plans d'Excel·lència Turística (PET) amb fons aportats per la Secretaria d'Estat de Turisme i l'Institut de Turisme d'Espanya", ha proposat Lamuà.

Sobre el cas concret de Roses, Lamuà ha reclamat una solució pel problema del trànsit al municipi en els mesos d'estiu a través d'un pla de mobilitat sostenible vinculat a la inversió per a un aparcament al davant del mar, el soterrament de l'Avinguda de Rhodes per afavorir-ne la circulació en els dos sentits i l'acabament definitiu del passeig marítim.

"El PSC aposta per l'impuls de Roses com a destinació turística, per això calen accions concretes i decidides amb la perspectiva que el 2020 Roses sigui un destí de turisme més competitiu i sostenible, amb una millora de la planificació urbanística, adaptar l'oferta de les destinacions emergents a les noves tendències, el trencament de l'estacionalitat a partir del creixement sostingut, la sostenibilitat ambiental i la reconversió", ha conclòs Lamuà.