El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha escollit l'estació del tren de Ripoll per donar el tret de sortida al primer dia de campanya electoral des d'on ha lamentat que Girona encadena sis anys consecutius sent la penúltima província en inversió per càpita de tot l'Estat espanyol. Davant el que ha considerat “una injustícia” s'ha compromès a continuar treballant per capgirar aquesta situació. “Avui, des de Ripoll, adquireixo el ferm compromís d'usar els nostres vots per millorar el servei ferroviari del Ripollès i la Cerdanya que no ha rebut les inversions necessàries i que ha estat abandonat pel Govern del PP”.

Xuclà, a més, ha carregat contra el PP assegurant que aquest partit “té una determinada prioritat: mantenir les comarques gironines a la cua de les inversions”. El candidat convergent també ha assegurat que “l'única declaració unilateral que s'ha produït ha estat la retirada de l'Estat de les comarques gironines”.

D'altra banda, Xuclà ha avançat que tot fa preveure que un escenari de majoria relativa serà indefugible l'endemà del 26J. Per això ha assegurat que el “vot útil pels catalans” aquestes eleccions serà Convergència. “Els vots sobiranistes seran determinants en cada votació i en cada comissió” de la pròxima legislatura, ha dit.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha assegurat que aquestes eleccions són “una nova oportunitat” per tenir les urnes i expressar la voluntat del poble de Catalunya. A més ha valorat que Convergència compta “amb gent seriosa al capdavant que es mulla pels interessos dels catalans”. Turull també ha recordat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, arribarà més fort a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el setembre si “CDC obté un molt bon resultat el 26J”.

Finalment, el candidat suplent al Congrés, Jeroni Marín, ha reclamat “l'eterna millora de la línia R3 perquè és una línia necessària pel territori que està molt castigat”. Marín ha afegit que “la millor eina per fer pressió per aconseguir aquesta millora és que en Jordi Xuclà i Convergència ens defensin a Madrid”.

El candidat de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha continuat la seva visita a la comarca a Ribes de Freser on ha passejat per les capçaleres del Ter i del Freser. Xuclà acabarà la jornada a Sant Feliu de Pallerols on conversarà amb els veïns del municipi.