Derogar la reforma laboral del PP i eradicar la figura del fals autònom. Aquests són dos dels objectius que ha exposat el candidat dels socialistes per Girona, Marc Lamuà, durant la reunió que ha mantingut aquest divendres amb els sindicats UGT i CCOO a les comarques gironines. Al mateix temps, són dos dels punts principals del programa d’ocupació que ha creat la formació socialista i que també contempla un augment progressiu del sou mínim i l’aprovació d’una llei d’igualtat salarial entre homes i dones. “Cal combatre la precarietat laboral i la temporalitat, és una prioritat dels socialistes”, ha assegurat Lamuà. En aquest sentit, el candidat ha subratllat que és necessari que totes les inversions i els recursos que l’Estat destina a la demarcació de Girona tinguin com a finalitat l’ampliació del mercat laboral, la creació d’ocupació i un augment de la qualitat dels llocs de treball existents.

Lamuà s’ha reunit aquest divendres amb el secretari d’organització d’UGT a les comarques gironines, Jorge Iglesias, i posteriorment amb el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte. Durant la trobada que s’ha fet a la seu que els dos sindicats comparteixen a Girona, el candidat socialista ha presentat el programa d’ocupació del PSC per a les eleccions del 26-J. En aquest document, la formació ha posat el focus en dos qüestions que coincideixen amb les reclamacions que des de fa temps porten a terme els sindicats: la derogació de la reforma laboral del PP i l’eradicació de la figura del fals autònom.

Des del PSC afirmen que el partit vol derogar la reforma laboral popular per revertir les situacions de dificultat en les quals ha deixat a milers de treballadors de tot l’Estat. En aquest sentit, el candidat ha detallat que la proposta socialista que han ideat inclou ampliar el permís de paternitat de dues a quatre setmanes amb caràcter intransferible i obligatori, l’ampliació de la cobertura de prestacions per l’atur i un sistema de protecció per a les persones sense feina de més de 45 anys amb càrregues familiars.

Al mateix temps, el cap de llista a Girona ha destacat que cal tirar endavant la redacció d’un nou Estatut dels Treballadors que ha de ser una carta “per combatre la precarietat i la temporalitat”. Unes dificultats i problemàtiques greus que segons Lamuà actualment s’han estès a tots els sectors de la població i del mercat laboral, fins i tot en àmbits que anteriorment es trobaven en millors condicions.