El president del Govern, Mariano Rajoy, va destacar que «qui guanya les eleccions ha d'intentar formar Govern» i així ho farà ell, i va assenyalar que buscarà el suport parlamentari per tenir «un Govern estable amb l'únic objectiu de servir els interessos generals dels espanyols». «Espanya necessita estabilitat, seguretat, certesa i confiança», va assenyalar Rajoy, que va admetre que a partir d'ara «caldrà parlar molt, dialogar més, arribar a enteses i acords». «I jo ho intentaré», va afegir.

Rajoy va sortir al balcó instal·lat a la seu estatal del partit amb la seva dona, Elvira Fernández, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i la cúpula del partit, encapçalada per la secretària general, María Dolores de Cospedal.

Després d'assenyalar que el PP ha estat primera força amb una diferència de 1,6 milions de vots sobre el segon partit -el PSOE- i amb trenta escons més que els socialistes, Rajoy va tornar a dir el que ha vingut repetint «fins a la sacietat» durant la campanya i en tota la seva vida política: que «qui guanya les eleccions ha d'intentar formar govern».

I això, ha apuntat, és el que ell farà, a més de reconèixer que a partir d'ara s'inicia una etapa que «no serà fàcil, però en les dificultats es veu els polítics de veritat». «Caldrà parlar molt, dialogar més, arribar a enteses i acords, i ho intentaré», va assenyalar Rajoy, que va assegurar no tenir «més nord» que la «defensa dels interessos generals d'Espanya».

Va insistir a més que el país necessita un «govern estable», perquè cal «perseverar en el que s'ha fet aquests anys» ara que hi ha «establertes bases sòlides per al futur». Va assegurar, però, que el «marge de millora és molt gran» i per això es necessita un Govern «que tingui suport parlamentari», va destacar Rajoy.

Abans, poc després de sortir al balcó, havia donat les gràcies a la militància per la seva «determinació i coratge» i per ser «lleials» a les idees del partit, i també va agrair als més de set milions de votants que han fet possible que el PP sigui, «una vegada més, la primera força política d'Espanya».

«Anys difícils»

Va recordar els quatre anys «difícils» en què ha governat i va assegurar que tot el que s´ha fet ha estat «el que creia que era bo per a l'interès general d'Espanya». «Aquesta ha estat la nostra única guia a l'hora de governar», va postil·lar.

Al carrer Gènova hi havia prop de tres-centes persones amb banderes del partit i d'Espanya que van aplaudir Rajoy, el van rebre al crit de «president, president» i fins i tot li van demanar que saltés, el que Rajoy va fer tímidament en una ocasió .

Amb la vicepresidenta a un costat i la seva dona a l'altre, al costat de María Dolores de Cospedal, i en presència de tot el comitè de direcció i de les presidentes de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i del PP autonòmic, Esperanza Aguirre, Rajoy va fer aquest breu discurs en una nit en què el partit va decidir no va comparèixer en roda de premsa després dels resultats.