El secretari general i candidat del Partit Socialista al govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que li correspon al Partit Popular la responsabilitat de formar govern després d´haver guanyat les eleccions, però va alertar que «Espanya vol esquerra i vol canviar» i mostrar-se disposat a dialogar.

Malgrat defensar que «en coherència amb el que hem defensat sempre, correspon a la primera força intentar formar govern», el secretari general socialista es va mostrar ahir «disposat a debatre, dialogar i acordar per arribar i defensar els interessos generals del país», després de conèixer els resultats finals als comicis del 20 de desembre.

Va subratllar que el PSOE, «que és un partit guanyador», que afrontava aquestes eleccions amb l'objectiu de guanyar al PP per «posar fi a les polítiques injustes de la dreta», encara que va afegir que «desgraciadament» no ho ha aconseguit i per això li correspon al PP intentar formar govern.

«És veritat que Espanya vol esquerra i vol canviar, però també és cert que els espanyols han decidit que la primera força sigui el PP», va remarcar el líder del PSOE, que va telefonar el president del Govern, Mariano Rajoy, per felicitar-lo per la victòria.

En la seva opinió, els espanyols van dir amb claredat que «s'obre una nova etapa política a Espanya que ha de deixar enrere la imposició i obrir un procés i un període de diàleg».

Sánchez es va dirigir als prop de 300 militants i simpatitzants que hi havia a l´interior de la seu de Ferraz després de confirmar-se que el PSOE, amb 90 escons, es convertia en la segona força al Congrés, per darrere del PP.

Va ser rebut entre aplaudiments i crits de «president, president!» en una sala que va anar guanyant optimisme a mesura que avançava l´escrutini, ja que havia arrencat la nit amb desànim pel resultat dels sondejos a peu d´urna.

«Front anti-PSOE»

«En aquesta campanya, hem vist una coalició d'interessos que han intentat fer desaparèixer el PSOE i no ho han aconseguit », va afirmar Sánchez en referència al «front anti-PSOE» que va denunciar abans dels comicis.