El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha demanat aquest diumenge als catalans que votin aquest 20-D "en consciència" amb el moment "decisiu" que viu Catalunya. "Ja sé que són eleccions al conjunt de l'estat espanyol però votem a Catalunya i també pensant en Catalunya, i les hores són molt decisives, els moments són molt transcendents. Espero que la gent voti amb plena consciència tenint en compte la transcendència del moment que vivim com a societat", ha dit després de votar. Pel que fa a l'escenari de fragmentació que es pot produir al Congrés, Mas ha subratllat que caldrà estar "atents" al resultat i també "implicats", però no ha volgut anar més enllà.

En declaracions als periodistes després d'haver votat a l'escola Infant Jesús de Barcelona, Mas ha desitjat que la jornada es desenvolupi amb tota normalitat, amb un "civisme total, com és norma de la casa a Catalunya", i amb una gran participació. Al marge d'això, però, el president ha aprofitat també per demanar que els catalans "prenguin consciència del moment decisiu en el qual està Catalunya" tot i que siguin eleccions generals.

Pel que fa a l'escenari que s'obrirà al Congrés després del 20-D, Mas no s'ha volgut pronunciar a l'espera que saber quin serà el resultat, però sí que ha reconegut que "no serà el mateix una cosa que una altra en tots els sentits". El president s'ha limitat a dir que caldrà estar "atents i també implicats" des de Catalunya.

Ja en un to més distès, Mas ha apuntat que li hagués agradat veure la final del Mundial de Clubs entre el Barça i el River Plate, i ha explicat que només ha pogut fer un cop d'ull quan sortia de casa, ja que un fill seu el tenia posat a la televisió.

Després de votar, el president dinarà en família, com gairebé cada diumenge, i després anirà al seu despatx de la Generalitat per seguir "alguns esdeveniments" i acabar feina "pendent". Sobre les 20 hores anirà a la seu electoral de Democràcia i Llibertat per seguir els resultats.