La proposta dels socialistes és la garantia de progrés de les comarques gironines, de canvi a l´estat espanyol i de veritable regeneració política; i és l´aval de la protecció i el blindatge de l´estat del benestar i la igualtat d´oportunitats, el manteniment de les pensions, la garantia de l´acabament de les infraestructures que han d´impulsar l´economia així com el sistema més efectiu per resoldre que l´encaix de Catalunya a Espanya signifiqui un abans i un després en la defensa de l´autogovern, la llengua i la singularitat nacional catalana. És la conclusió dels dos caps de llista del PSC al Congrés, Marc Lamuà, i al senat, Cristina López, que avui han fet campanya a l´espai itinerant socialista a la Bisbal d´Empordà.

"A pesar que tant els partits com els ciutadans i ciutadanes hem arribat a un cert grau d´esgotament després de diversos processos electorals que s´han esdevingut amb molt poc temps entre unes i altres, durant aquesta campanya ens hem trobat molta gent amb ganes perquè entenen que l´Estat es troba en una situació de trobament de camins que demana prendre decisions importants", resumeix el candidat Marc Lamuà, que hi afegeix: "Molta gent creu queels socialistes som els qui han de liderar aquest canvi perquè la nostra proposta representa la veritable regeneració de l´Estat".

Els dos candidats ha coincidit a criticar l´actitud de CDC en aquestes eleccions: "S´haurien de dedicar a fer govern en comptes de dir a qui s´ha de votar. No té legitimitat per demanar el vot qui s´amaga darrera unes sigles noves per amagar la corrupció. DiL, Convergència, és a Catalunya el que el PP significa a la resta de l´Estat".

"El vot socialista és l´únic que garanteix un govern d´esquerres", afirma la candidata al senat, Cristina López: "Tanquem la campanya amb el convenciment que els ciutadans i ciutadanes faran confiança al projecte socialista i que la participació confirmarà la voluntat de canvi del país".ciU hauria de fer governs en ciomptes de dir a qui s´ha de votar quan ells s´amaguen dadrrera altres noms per amagar corrupció igual que el PP.

La proposta del PSC representa l´honestedat política i és l´exemple de la regeneració necessària que ha situat els socialistes gironines com a exemple del què ha de ser la nova política: "Hem triat els nostres candidats per primàries i hem fet una campanya austera de màxim contacte amb la ciutadania perquè creiem fermament que els representants polítics han de ser un exemple de ciutadania", ha reflexionat Lamuà, que s´ha manifestat molt satisfet d´haver donat la imatge que "els socialistes de les comarques gironines no som gent que estigui ni pendent dels sous ni pendent dels càrrecs".