La cap de llista al Congrés del PPC per Girona, Concepció Veray, s'ha compromès a impulsar "la solució definitiva" per a la regressió de les platges de s'Abanell i dels Griells durant la propera legislatura. La candidata ha volgut centrar el seu missatge fent referència a l'estat del litoral, i ha assegurat que en els darrers quatre anys el PP "ha desencallat tot allò que hi havia enquistat" a la Costa Brava. Veray ha fet un repàs d'obres a camins de ronda acompanyada de la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, sota la cartera de la qual depèn la Direcció General de Costes. Tejerina ha subratllat els ajuts de la UE que s'han lligat des del govern estatal per als agricultors catalans i ha dit que la independència "frena el desenvolupament de Catalunya".

La candidata popular per Girona ha fet aquest dimecres campanya per l'Alt Empordà acompanyada de la ministra d'Agricultura. Precisament, aprofitant que d'aquesta cartera en depèn Costes, la cap de llista al Congrés ha volgut fer incís en què, a les comarques gironines, "al llarg del mandat el PP ha desencallat tot allò que teníem aturat a la Costa Brava des de feia molts anys".

En concret, Veray ha posat com a exemples les diferents obres que s'han fet per reobrir trams de camins de ronda. Ha esmentat les de Canyelles i l'Almadrava a Roses (Alt Empordà) o les de Tamariu i Aiguaxelida a Palafrugell (Baix Empordà). Un tram aquest darrer que, com ha ressaltat, "portava vuit anys tancat i ara s'ha reobert".

La cap de llista al Congrés ha continuat el llistat enumerant els treballs als passejos marítims de Llançà i Colera (Alt Empordà) i la licitació d'obres al Molinet de l'Estartit (Baix Empordà). A més, Concepció Veray s'ha compromès a què, si el govern del PP continua governant la Moncloa, la propera legislatura sigui la de "la solució definitiva" per acabar amb la regressió de les platges de s'Abanell de Blanes (Selva) i els Griells a l'Estartit (on ara l'Estat hi fa una actuació d'urgència per repara l'escullera del passeig).

"Les presses i la urgència mai són bones conselleres; per això, destinarem diners a fer els informes que ens aportin la solució definitiva", ha afirmat Veray.

Un sector "exemplar"

Per la seva banda, la ministra d'Agricultura ha dit que durant aquest mandat ha estat "un privilegi" haver defensat davant d'Europa els interessos dels agricultors i ramaders catalans. "Tots ells, més de 54.000, tindran ara la tranquil·litat que les seves rendes estan garantides fins al 2020 amb els més de 2.500 MEUR que la Unió Europea destinarà al sector català", ha dit Tejerina.

La ministra també ha recordat que el sector gironí "és exemplar" i dóna productes de qualitat com "la poma de Girona, la vedella de Girona i els vins de l'Empordà". Isabel García Tejerina ha dit que és "un orgull treballar per a tots ells i defensar-los des de Madrid".

"La independència frena el desenvolupament"

La ministra d'Agricultura tampoc s'ha estat, però, de llançar un missatge en clau estrictament polític de cara al proper 20-D. Tejerina ha assegurat que sap "distingir" entre Catalunya "i el moviment independentista". Sobre la primera, n'ha dit que és "una comunitat a respectar, emprenedora, integradora, que mira cap a Europa i aporta progrés".

"La independència, però, és tot el contrari; és excloent, dóna l'esquena a la Unió Europea, frena el desenvolupament de Catalunya i és tot allò contrari al què els catalans sempre han volgut ser", ha afirmat. Davant d'això, Isabel García Tejerina ha defensat el projecte del PP, el "d'una Espanya lliure, més integradora, unida i amb capacitat d'avançar".